• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dioramy DL

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Oczywiście ,że będą i Jelcze:p. Całość dioramy ma wyglądać tak, jak by to była stara baza, reaktywowana na nową która funkcjonuje w epoce od IV - VI. Teraz wszystko zależy co się na niej postawi..

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.772 56 5
Przydały by się tablice " zakaz wjazdu" kolejowe na bramę ,bocznica świetna choć tory powinny być trochę bardziej zaniedbane.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Nie zawsze bocznice przy zakładach były zaniedbane - pięć lat temu stary tor przy bocznicy wymieniali na nowy:D...
Stefan , teraz zobaczyłem ,że mam "lewe" skrzydło:oops: ... szlag by to trafił:mad:... muszę coś z tym "zrobić"...

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
...Proszę mi przysłać gotowe do zamontowania i malowania produktyo_O... a nie"w proszku"...:D:D:D:D[DOUBLEPOST=1385313090][/DOUBLEPOST]....na szczęście mam jedną bramę w zapasie:)[DOUBLEPOST=1385313150][/DOUBLEPOST]Chyba jeszcze raz zrobię nową bramę:)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Postęp prac ogromny. Już wygląda fajnie, a co dopiero jak będzie koniec. Gratuluję i podziwiam.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Prac ciąg dalszy:) Rowy i woda jest już gotowa, wjazd do bazy także ( ciągłej linii nie będzie ), całość jest ogrodzona i powstaje zieleń....
Przygotowane są do patynowania również towary i szczegóły mające stanąć na placu...;)

DSCN3228 DZ.jpg

DSCN3227 DZ.jpg

DSCN3228 DZ 7.jpg

DSCN3233 DZ.jpg

DSCN3231 DZ.jpg

DSCN3244 DZ.jpg

DSCN3240DZ.jpg

DSCN3242 DZ 1.jpg

DSCN3236 DZ.jpg

DSCN3251DZ.jpg

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Roślinność, jak to u Ciebie, jest rewelacyjnie realna. Aż trudno uwierzyć, że to sztuczne. I nawet ten stary wagon na bocznicy nie przeszkadza przy nowoczesnym Zetorze.;)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Dzięki Kolego mafo za słowa uznania. Roślinność to może dobra , gorzej z architekturą, ale się staram:) natomiast zestawienie wagon /traktor jest zupełnie przypadkowe. docelowo maja być zupełnie inne pojazdy. Ja mam generalnie troszkę II epoki jeśli chodzi o tabor kolejowy i auta PRL:)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
natomiast zestawienie wagon /traktor jest zupełnie przypadkowe. docelowo maja być zupełnie inne pojazdy. Ja mam generalnie troszkę II epoki jeśli chodzi o tabor kolejowy i auta PRL:)
Ale to wygląda bardzo ciekawie. Na wielu takich zapomnianych przyfabrycznych bocznicach można było znaleźć takie cudeńka na szprychowych stalowych kołach.:)

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Daniel zrywaj ten przyklejony asfalt z białymi liniami, bo psuje całość!!!Jest oderwany od "całego założenia".
Poza tym gotowcem wszystko super, no można by się przyczepić do nienaturalnych spękań płyt, ale skalpelem nic innego nie wyrzeźbisz...Zresztą pięknie to pomaskowałeś trawą - świetna robota.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 105
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28