• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dioramy DL

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Baza wraz z terenem i placem to adaptowany teren łącznie z budynkiem, istniejący od "dawna", a który przetrwał, aż do naszych czasów.... Przez ten długi okres parking nie uległ zbytniej metamorfozie, natomiast zmieniły się urządzenia ( brama )i samochody, ( te co są obecnie na fotkach - są moje , poza widlaczkiem ).. Na dioramie finalnie zagoszczą raczej samochody z V i Vi epoki... Zresztą, co tu dywagować ... ostatnio jak byłem w Chabówce i innych mniejszych miastach, to w jednej bazie samochodowej widziałem Iveco, i inne nowoczesne "potworki", a obok stojący ( czynny) Star 25 , Żuk , oraz kilka innych, czynnych autek z PRL'u, więc taki misz-masz, obecnie nie jest chyba czymś nadzwyczajnym - nie? Co innego w dużych miastach...
Daniel, sądze że lepiej jak pozostaniesz przy jednej epoce, ewentualnie minimalnei dwóch, nie wyobrażam sobie gdybyś postawił tam teraz Mercedesa 2000 któryś rok z wikinga czy Buscha, które świecą się jak psu (wiadomo co :D), maja pomalowanych mnostwo detali, od razu by zajeżdzało "zabawkami", mam na myśli że przykładowo nyska z żywicy, nie jest tak idealna jak nowy wikingowy mercedes, wtedy będzie rażąco widać te różnice, a tak nyska robi duże wrażenie, to samo gdyby wstawić tutaj merca beczke z Buscha, jeśli go nei zwaloryzujesz to bedzie to samo, wiadomo, można powiedzieć że dopiero z myjni wyjechał ale to na makiecie już będzie rażąco widać różnice w modelach i już bedzie mieszanina w myślach. Lekka waloryzacja i bedzie GIT, nawet taką beczkę bym widział tu bardziej niz porsche :) ewentualnei jakas 911 ;)
Mając taki arsenał modeli jaki Ty masz, nie dawał bym nic nowszego, trzymał bym się PRLu, a tamte pustawiał na osobnej makietce lub gablotce. Makieta robi ogromne wrażenie, Twoja precyzja odnośnie detali powala na kolana, szkoda troszke z powodu paru modeli to delikatnie popsuć ;)

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Wszystko pieknie ładnie ale widziałem kiedys koguta na wsi i wygladał inaczej.. Twoj jest ciekawy, pasuje do bramy, jeszcze ciekawiej jakby świecił :) Słup świetny !! PS. ile Ci zapłacili za reklame?? :D

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Reklama - jak to zwykle bywa - zmienną jest, w związku z tym , jutro reklama art. spożywczych "Lidl"....:D....
Przy okazji kilka innych reklam w skali H0, przygotowanych do zmiany na banerze, gotowych do wydrukowania, o wymiarach 50,6mm dług./30,6mm wys. :)

DSCN3409 baner pom.jpg

DSCN3408 baner bułki.jpg

carr1.jpg

carrefour02.jpg

carrefour-gazetka-20stycznia.jpg

IMG_6951.jpg

karta_clubcard.jpg

lidl014.jpg

lidl_kolaz_wl.jpg

maxresdefault.jpg

Załączniki

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.585 387 20
Już myślałem, że to koniec, a tu jeszcze taki fajny element. Podoba się wykonanie.(y) A reklamy wymienne, to fajny dodatek. Na fotkach będzie urozmaicenie.;)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Do wykonania baneru użyłem pozostałości z kartoników płyt betonowych, rurki od pianki montażowej, rurki do napojów, oraz drucików 0,3mm i paseczków z kartoniku od bramy wjazdowej.:). Użyte kleje, to Wikol, Rewell Contacta, oraz Kropelka..:D..[DOUBLEPOST=1386259194,1386258539][/DOUBLEPOST]
.....ile Ci zapłacili za reklame?? :D
...za każdą reklamę po trzy tysiaki...:D

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.585 387 20
No proszę, za oknem zima, a tu nagle wiosna w pełni. Aż przyjemnie się człowiekowi robi patrząc na tą roślinność. Drzewa takie jak w naturze. Po prostu piękne...(y)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.585 387 20
Druga strona też fajnie się prezentuje. Pięknie wykonana diorama. Pozazdrościć umiejętności. (y)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Zieleń jest o tyle ważna - co już kiedyż pisałem - gdyż jest podstawą natury, w której architektura i urbanistyka jest tylko i wyłącznie dodatkiem i kompozycją w niej zawartą...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 105
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28