• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy - Brodagaz

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Podoba mi się :) Zaje*** (y) Śnieg wyszedł dobrze, podobaja mi się sople, szopka zrobiona elegancko, mysle ze spokojnie moze Ci pomagac przy makiecie :) Fajne figurki, super zimowo-świąteczny klimat (y)

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Broda, wstyd mi za ciebie:) Stary samochodziarz, a miejsca parkingowe zrobiłeś jakby do Lidla czołgi przyjeżdżały;) Natomiast masz plusa za realizm w kwestii dwóch samochodów. Stoją zaparkowane jakby przyjechała nimi moja teściowa:ROFL: a pod moim Lidlem ostatnio jedna babka małym Nissanem zajęła pełne dwa miejsca:)

Ostatnio edytowane:

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Jako samochodziarz pierwszy raz widzę na parkingu marketowym takie rozwiązanie rozdzielania miejsc parkingowych wystającą kostką, ale może jest w tym jakaś metoda na przerysowania aut... :D natomiast ogólnie moduł zrobiony na wysokim poziomie.(y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.903 387 20
Mam nadzieję, że to nie Ty robiłeś chodniki, kostkę brukową i te linie podziału parkingu. Totalnie to mi się nie podoba. Jakoś nie kojarzę, żeby taka kostka i to wystająca była na parkingach. No a jak już ma wystawać, to powinna być powycinana zgodnie z jej kształtem, a nie tak po prostu od linijki. (n) Poza tym jak jest położony chodnik z krawężnikiem, to moim zdaniem, cały chodnik powinien być otoczony krawężnikiem, a nie tylko jeden bok. Łączenie kostki brukowej jak i chodnika też nie jest realistyczne. Całokształt ciekawy, tylko trochę mało w tym realizmu. Jak porównuję Twoje inne prace to jakoś ta wygląda tak nie po Twojemu. :(:(:(

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.355 109 2
Mam nadzieję, że to nie Ty robiłeś chodniki, kostkę brukową i te linie podziału parkingu. Totalnie to mi się nie podoba. Jakoś nie kojarzę, żeby taka kostka i to wystająca była na parkingach. No a jak już ma wystawać, to powinna być powycinana zgodnie z jej kształtem, a nie tak po prostu od linijki. (n) Poza tym jak jest położony chodnik z krawężnikiem, to moim zdaniem, cały chodnik powinien być otoczony krawężnikiem, a nie tylko jeden bok. Łączenie kostki brukowej jak i chodnika też nie jest realistyczne. Całokształt ciekawy, tylko trochę mało w tym realizmu. Jak porównuję Twoje inne prace to jakoś ta wygląda tak nie po Twojemu. :(:(:(
Dziękuję za słowa krytyki , ja to robiłem i też mi wiele rzeczy nie pasuje , ale tak czasem wychodzi i tyle .

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.903 387 20
Dziękuję za słowa krytyki , ja to robiłem i też mi wiele rzeczy nie pasuje , ale tak czasem wychodzi i tyle .
Rozumiem ale odklej choć te kostki wyznaczające miejsca parkingowe i malnij je białą farbą. No i daj przynajmniej krawężnik do chodnika od strony trawy, bo tak to zaraz płytki się rozjadą. ;) :)

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.355 109 2
Rozumiem ale odklej choć te kostki wyznaczające miejsca parkingowe i malnij je białą farbą. No i daj przynajmniej krawężnik do chodnika od strony trawy, bo tak to zaraz płytki się rozjadą. ;) :)
Nie mam siły już do tego parkingu , a malowanie linii totalnie odpada bo powierzchnia chropowata i farba rozlewa się na boki gdzie chce , nad resztą pomyślę

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.355 109 2
Można też pisakiem olejowym, on się z reguły nie rozlewa, ale to wszystko zależy od podłoża.
Maciek zmotywowałeś mnie i rozwaliłem wczoraj cały parking .
Podłoże to tektura ale była na nierówną powierzchnie przyklejona i to się zemściło na całym parkingu , do tego malowanie i brudzenie i wyszła jakaś dziwna powierzchnia.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.903 387 20
Maciek zmotywowałeś mnie i rozwaliłem wczoraj cały parking .
Podłoże to tektura ale była na nierówną powierzchnie przyklejona i to się zemściło na całym parkingu , do tego malowanie i brudzenie i wyszła jakaś dziwna powierzchnia.
No to pryśnij powierzchnię parkingu bezbarwnym matem i farba powinna przestać Ci się rozlewać na nierównościach.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28
Dioramy i makiety 169