• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Dioramy - Brodagaz

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.605 390 20
Fajnie Ci to wychodzi. Oświetlone mieszkania świetne. Natomiast ten zwykły blok z dużymi balkonami jakiś taki niepolski. Nie pamiętam, żeby wyjście klatki schodowej było po stronie balkonów.

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Fajnie Ci to wychodzi. Oświetlone mieszkania świetne. Natomiast ten zwykły blok z dużymi balkonami jakiś taki niepolski. Nie pamiętam, żeby wyjście klatki schodowej było po stronie balkonów.
Szwedzkie układy tak maja, u mnie jest pare takich blokow, pół bloku na wyjscie od strony okien a drugie pół od strony balkonow, zeby było smieszniej, klatki są z jednej strony a blok jest jakby w polowie obrócony:
https://www.google.pl/maps/@50.0283...4!1syjBmff35i9O2AxEK6dthTw!2e0!7i13312!8i6656

chodziłem do tego dziwnego bloku prawie 5 lat :D

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.726 109 2
Sam mieszkałem w takim bloku , wybudowanym już pod koniec PRL-u bo w 89 roku i miał wyjście od strony balkonów po jakimś czasie zostało zamurowane :)
[DOUBLEPOST=1446932943][/DOUBLEPOST]
Szwedzkie układy tak maja, u mnie jest pare takich blokow, pół bloku na wyjscie od strony okien a drugie pół od strony balkonow, zeby było smieszniej, klatki są z jednej strony a blok jest jakby w polowie obrócony:
https://www.google.pl/maps/@50.0283...4!1syjBmff35i9O2AxEK6dthTw!2e0!7i13312!8i6656

chodziłem do tego dziwnego bloku prawie 5 lat :D
Znaczy dziewczyna, ciekawe czy żona wie :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.605 390 20
No tak, ja z małego miasteczka, to u mnie takich bloków nie było. Ale w sumie to fajnie to wygląda.
[DOUBLEPOST=1446935957,1446934882][/DOUBLEPOST]
Wie i lepiej jej nie mów ze Ty tez wiesz bo sie wku*** :ROFL::ROFL::ROFL:
No tak, teraz to już wie, ale wtedy gdy chodził to nie wiedziała. :podstepny::D:D:D

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.726 109 2
Bloki skończone jak już będą osadzone na module to dostaną jeszcze anteny dachowe .
IMG_4014.JPG
IMG_4013.JPG

IMG_4011.JPG
IMG_4009.JPG
IMG_4006.JPG
Szary dostał kominy wentylacyjne, wyjście na dach i wiatrołap przed klatką.
IMG_4001.JPG

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.090 18 0
Extra efekt. Niespodziewałem się, że tak świetnie to wyjdzie. A w środku ja mieszkania fajnie urządziłeś. Kuchenka jest świetna, z czego ją zrobiłeś?

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.726 109 2
Dziś taki mały fragment większej całości , przepraszam za tło i za jakość fotki.
Trochę jeszcze pracy przy tym mnie czeka.
IMG_4039.JPG

[DOUBLEPOST=1447538776][/DOUBLEPOST]Czekam na oświetlony radiowóz ITD z najlepszej wytwórni oświetlenia modeli u Abarhta :):):):)

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.610 27 0
Bloki skończone jak już będą osadzone na module to dostaną jeszcze anteny dachowe .
Zobacz załącznik 340545 Zobacz załącznik 340546
Zobacz załącznik 340548 Zobacz załącznik 340549 Zobacz załącznik 340550 Szary dostał kominy wentylacyjne, wyjście na dach i wiatrołap przed klatką.
Zobacz załącznik 340552
Przeoczyłem bloki. Wyglądają obłędnie. Mi się najbardziej podoba ten kolorowy z grafiti, szczególnie po tym jak mu podkreśliłeś zarys płyt.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.605 390 20
Ciekawie się zapowiada ten parking. Szkoda tylko, że zawsze jak jest kawałek placu przy drodze, to musi się tam pojawić jakiś kontroler. :D:D:D

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Marcin, możesz spróbować postawić tę przyczepę na końcu drogi w poprzek. Może zgra się perspektywa i będzie wyglądać jakby droga szła dalej po pustyni;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28
Dioramy i makiety 169