• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DCC Wi-Fi Dekoder jazdy dźwiękowy RB 2300

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.512 28 1
Bardzo dziękujemy za wsparcie! To jest tylko kwestia czasu, żeby doprecyzować dekoder. Dekoder był zrobiony od podstaw rok temu, niestety nie mamy dużego doświadczenia z pracą dekoderów w różnych, czasami dziwnych warunkach, ESU i ZIMO to robią przez dłuższy czas i już rozwiązali rożne drobne problemy.
Tak, ja od samego początku wspieram chłopaka, bo widać, że mu zależy i jest zaangażowany w rozwijający się projekt.
zrozumiałe, te firmy mają sztab ludzi i pracują od lat nad tym, myślę że większość z nas to rozumie, czasami czytanie ze zrozumieniem instrukcji jest trudne, sam się na tym łapie, bo chyba my wszyscy tutaj ekscytujemy się tym wspaniałym modelarstwem i czasami za szybko chcemy :)
Sam o tym pisałem wcześniej.
Jest jeszcze przepaść w doświadczeniach i rozwiązaniach jakie opracowały ESU, ZIMO a Railboxem.
Na szczęście nieuniknione początkowe potknięcia Raiboxa nie skłoniły go do porzucenia projektu.
Ba... zmobilizowały do poprawek, ulepszeń i rozwiązywania problemów na bieżąco.
Co bardzo ważne, tutejszy kanał dwustronnej komunikacji sprawia, ze my sami swymi uwagami ulepszamy ten projekt.
W zamian dostajemy w miarę tani dekoder dźwiękowy z szerokim potencjałem rozwojowym.
Same pakiety dźwiękowe, to już inna sprawa. W pełni satysfakcjonujące na razie nie są. Na razie...
Baza gotowych projektów do pobrania aplikacją będzie świetna, ale opracować je i udostępnić musi społeczność modelarska.
Nikt z twórców, czy dystrybutorów istniejących już rozwiązań z wiadomych powodów na pewno nie pomoże w tej sprawie.
Ja osobiście jeszcze nie mam tego dekodera, choć jego kupno było o włos, a tylko przypadki sprawiły, że kupiłem ZIMO z drugiej ręki.
Może jak Railbox jeszcze wszystko bardziej dopracuje i "uniezawodni" dekoder to kupię do jakiejś lokomotywy...?
Wspieram i kibicuję, bo rozwiązanie jest proste, tanie i skuteczne.