Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Najgorsze jest to że te jebane komuchy totalnie przebudowali budynek w Juracie. Budynek na pierwszym zdjęciu jest do dziś tylko że bez spadzistego dachu nawet na WC dach przebudowali na płaski a komunistyczne wiaty są obecnie ostrzone i będą w postaci handlowej nazywać się gilette, chociaż ten daszek robił klimat na stacji
Najgorsze jest to że te jebane komuchy totalnie przebudowali budynek w Juracie. Budynek na pierwszym zdjęciu jest do dziś tylko że bez spadzistego dachu nawet na WC dach przebudowali na płaski a komunistyczne wiaty są obecnie ostrzone i będą w postaci handlowej nazywać się gilette, chociaż ten daszek robił klimat na stacji
... postęp i zmiany nie zawsze oznaczają lepszą wartość, Skandynawii pielęgnuję się byle glinianą chatkę albo kamień, robiąc z tego atrakcję turystyczną, to tyle, żal się nad tym rozwodzić temat przepiękny...
skoro powiało dziś wodą śródlądową z klimatami kolejowymi to może coś takiego na tle Portu Popowice z restauracją "Pod Wywrotnicą" z lat 20-tych XX wieku
Mattia - nie to nie są Osobowice , to są Popowice po między terenem byłego portu popowickiego a mostem kolejowym poznańskim ,- kratownica jest od słupa linii napowietrzej energetycznej , Osobowice majaczą po prawej stronie za Mostem Milenijnym
Hoart - OK' , Dzieki nie moglem się "ustawić" w tym zdjęciu . Pisalem , Osobowice ,bo tu była kiedyś taka wieza widokowa/oswietleniowa , (zgadzalo mi się miejsce , chyba ) która pamiętam i na której się bawiłem za kajtka
Bingo
Dodajmy zatem opis, tak dla porządku, żeby się kto nie pomylił: Łódź, skrzyżowanie Kolei Warszawsko-Kaliskiej z Drogą Konstantynowską w 1903 i współcześnie.
zdjęcie nabrzeża Indyjskiego portu w Gdyni wklejone przez Kolegę MichałK
foto z http://www.rail.phototrans.eu/14,85179,0,FabLok_6D_.html
i to samo miejsce w 1948 roku , przy nabrzeżu zacumowany norweski transportowiec M/S "Christen Smith" z trzydziestoma parowozami Ty246 i moment wyładunku jednego z nich
Pewnie trochę odbięgnę od tematu,ale znalazłem ciekawy film z 1975 roku. Jest dużo o koleji i można zobaczyć trochę taboru.[DOUBLEPOST=1386257971,1386257440][/DOUBLEPOST]Weglarki podobe to tych z Piko Hobby
Pewnie trochę odbięgnę od tematu,ale znalazłem ciekawy film z 1975 roku. Jest dużo o koleji i można zobaczyć trochę taboru.[DOUBLEPOST=1386257971,1386257440][/DOUBLEPOST]Weglarki podobe to tych z Piko Hobby
Pewnie trochę odbięgnę od tematu,ale znalazłem ciekawy film z 1975 roku. Jest dużo o kolei i można zobaczyć trochę taboru.[DOUBLEPOST=1386257971,1386257440][/DOUBLEPOST]Weglarki podobe to tych z Piko Hobby
Kolego Janusz 71 - widzisz różnicę ?
- a film rewelacja! - ikonografia życia z tamtych czasów w stolicy jest spora , choćby filmy fabularne ! ale jak szukać czegoś o Warszawie to myślę ,żeby to coś było wyjątkowe czytaj niebanalne - zobaczymy może coś się znajdzie..