• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dawniej i dziś

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.501 58 3
... i komu przeszkadzała Jurata jak kiedyś z piaskiem morskim pod stopami? Nic się nie opłaca, nic....
Najgorsze jest to że te jebane komuchy totalnie przebudowali budynek w Juracie. Budynek na pierwszym zdjęciu jest do dziś tylko że bez spadzistego dachu nawet na WC dach przebudowali na płaski a komunistyczne wiaty są obecnie ostrzone i będą w postaci handlowej nazywać się gilette, chociaż ten daszek robił klimat na stacji:(

Marek Bydgoszcz

Aktywny użytkownik
Reakcje
28 1 0
Najgorsze jest to że te jebane komuchy totalnie przebudowali budynek w Juracie. Budynek na pierwszym zdjęciu jest do dziś tylko że bez spadzistego dachu nawet na WC dach przebudowali na płaski a komunistyczne wiaty są obecnie ostrzone i będą w postaci handlowej nazywać się gilette, chociaż ten daszek robił klimat na stacji:(
... postęp i zmiany nie zawsze oznaczają lepszą wartość, Skandynawii pielęgnuję się byle glinianą chatkę albo kamień, robiąc z tego atrakcję turystyczną, to tyle, żal się nad tym rozwodzić temat przepiękny...

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Hoart ,Czy to ostatnie zdjecie (kolorowe) z kratownica (slopa , wierzy widokowej) to może Osobowice ,A w tle widać pilon mostu Millenijnego ?

OP
OP
H

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.070 6 0
Hoart ,Czy to ostatnie zdjecie (kolorowe) z kratownica (slopa , wierzy widokowej) to może Osobowice ,A w tle widać pilon mostu Millenijnego ?
Mattia - nie to nie są Osobowice , to są Popowice po między terenem byłego portu popowickiego a mostem kolejowym poznańskim ,- kratownica jest od słupa linii napowietrzej energetycznej , Osobowice majaczą po prawej stronie za Mostem Milenijnym

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Hoart - OK' , Dzieki nie moglem się "ustawić" w tym zdjęciu . Pisalem , Osobowice ,bo tu była kiedyś taka wieza widokowa/oswietleniowa , (zgadzalo mi się miejsce , chyba;) ) która pamiętam i na której się bawiłem za kajtka:)

K

KNG

Gość
Całość skomponował Jacek Mazurek.
Ja tu robię tylko za gońca.

km. 4,100.JPG

Pozdrawiam serdecznie i hektometrowo.

ksiezyc_nad_gieesem ...

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Bingo :D
Dodajmy zatem opis, tak dla porządku, żeby się kto nie pomylił: Łódź, skrzyżowanie Kolei Warszawsko-Kaliskiej z Drogą Konstantynowską w 1903 i współcześnie.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
H

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.070 6 0
-wczoraj
http://euscreen.eu/play.jsp?id=EUS_843FBB9E820C4BBB9F81C46163EBE49D

Pewnie trochę odbięgnę od tematu,ale znalazłem ciekawy film z 1975 roku. Jest dużo o koleji i można zobaczyć trochę taboru.[DOUBLEPOST=1386257971,1386257440][/DOUBLEPOST]Weglarki podobe to tych z Piko Hobby :)
Dziś
http://euscreen.eu/play.jsp?id=EUS_843FBB9E820C4BBB9F81C46163EBE49D

Pewnie trochę odbięgnę od tematu,ale znalazłem ciekawy film z 1975 roku. Jest dużo o kolei i można zobaczyć trochę taboru.[DOUBLEPOST=1386257971,1386257440][/DOUBLEPOST]Weglarki podobe to tych z Piko Hobby :)
Kolego Janusz 71 - widzisz różnicę ?
- a film rewelacja! - ikonografia życia z tamtych czasów w stolicy jest spora , choćby filmy fabularne ! ale jak szukać czegoś o Warszawie to myślę ,żeby to coś było wyjątkowe czytaj niebanalne - zobaczymy może coś się znajdzie..