Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Niestety nie jestem autorem, dawno temu opublikowana na jakimś czeskim forum kolejowym. Nie pamiętam źródła; jeśli nie powinna tu być mogę usunąć. Ale naprawdę jest wspaniała!
Niestety nie jestem autorem, dawno temu opublikowana na jakimś czeskim forum kolejowym. Nie pamiętam źródła; jeśli nie powinna tu być mogę usunąć. Ale naprawdę jest wspaniała!
TKp 5485 12.10.1993r. oraz 07.07.1994r. z wagonami na zwał z kop.Powstańców Śl. RII (Radzionków), zdjęcie współczesne tego miejsca 14.09.2016r. 3xfoto:sppTKw2...
Nawiązując do zdjęć Kolegi powyżej sytuacja z Radzionkowa z 28.10.1984 roku, kiedy to jeszcze i wąski tor PKP 785 mm przecinał tą drogę.
Lxd2-366 luzem wyjeżdża od strony stacji Buchacz. (dla porównania na zdjęciu z TKp zielona Nysa mniej więcej na wysokości Trabanta ze zdjęcia z Lxd2)
Zdjęcie ze zbiorów własnych. Autor Krzysztof Soida.
Wczoraj: Ty246-77 Lokomotywownia Tarnowskie Góry 1973 (foto archiwum), oraz dzisiaj w tym samym miejscu 14.10.2016r. ET41-006 po naprawie poziomu P5+modernizacja, foto:sppTKw2...
Odpowiadam: lokomotywa się zatrzymała, pantografy do góry, zdjęcie, opuszczenie, zmiana kabiny i to wszystko...
Wczoraj: Ty45-217 Lokomotywownia Tarnowskie Góry 1987 - próbne jazdy przed pożegnalną jazda do Woźnik Śl., oraz dzisiaj w tym samym miejscu 14.10.2016r. ET41-006 po naprawie poziomu P5+modernizacja, 2 X foto:sppTKw2...
I jeszcze jeden przypadek podobny. Wczoraj: Ty45-217 Lokomotywownia Tarnowskie Góry TGA6 1987 - próbne jazdy przed pożegnalną jazda do Woźnik Śl., oraz dzisiaj w tym samym miejscu 14.10.2016r. ET41-006 po naprawie poziomu P5+modernizacja, 2 X foto:sppTKw2...
Warszawa Odolany. Obydwa zdjęcia wykonane w listopadzie. Przy czym pierwsze - w roku 2012r., natomiast drugie - w 2016r. Niby nic się nie zmieniło, a jednak zmieniło się wszystko.
Bo wyłączono z eksploatacji widoczną na zdjęciu halę a torami dojazdowymi "zajęła się" przyroda. Ale np. dźwig i kosz na śmieci stoją jak gdyby nigdy nic.