Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nic z tego nie wynika. Poza tym wygrzebales cos na wykopaliskach archeologicznych, a tu rozmowa toczy sie o czasach wspolczesnych i tych kiedy zagadnienia kolejowe starano sie normalizowac czyli z niedalekiej przeszlosci.
Tarnowskie Góry Ol49-17, 18.11.1990r. do pociągu specjalnego w relacji: T.Góry-Częstochowa-T.Góry, Tarnowskie Góry Ty42-107, 18.11.2013r. pociąg specjalny T.Góry-Karsznice-T.Góry z okazji jubileusz Magistrali Węglowej, Tarnowskie Góry EU06-01, 18.11.2013r. jako wsparcie Ty42-108, Jedno miejsce, ten sam dzień, 23 lata, foto:sppTKw2...
Ejże, a to pierwsze zdjęcie to nie jest Wolsztyn? Nie mam takiego samego ujęcia, ale niżej kilka zdjęć dwóch charakterystycznych elementów: żuraw do nawęglania i suwnica.
Może i tak, ale nie było to zbyt jasne, a do tej pory pokazywano tu te same miejsca dawniej i dziś. Nie zwróciłem uwagi na numer parowozu i napisy na tych szczątkach...
Chorzów Kolej Parkowa (odcinek Przystań - Planetarium) - na chwilę obecną nie wiadomo czy ten fragment sieci zostanie w ogóle kiedykolwiek odbudowany...
Zdjęcie historyczne z Wls75 autor Krzysztof Soida, wrzesień 1985.
Stalowa Wola Rozwadów; okręg nastawczy nastawni wykonawczej Ro3 lub innymi słowami wjazd (wyjazd) od strony Przeworska. Pierwsze zdjęcie z 1986 roku; drugie wykonałem w 2010 roku wjeżdżając z pośpiesznym z Przemyśla.