Od jakiegoś czasu draznilo mnie że model BR285 Lotosa nie ma czego ciągnąć. Z chwilą otrzymania zestawów wagonów cystern PKP od minitrixa stwierdziłem ze pare z nich trzeba przemalowac na GATX.
Dzięki koledze @Zdrada69 udało się pozyskać kalki z logiem GATX i Lotosa. Udało sie przemalować moje cysterny na to co chciałem.
Zdaje sobie sprawę że te wersje cystern odbiegają od tych oryginalnych.... ale jestem człowiekiem kompromisu i akceptuje ten stan rzeczy.
Starając się jednak odmienić troszkę wersję posiadanych cystern, zdecydowałem że zrobię na próbe jedną gładką w brązowych barwach i z logiem GATX.
Jeszcze jej brakuje paru kalek.... ale to już niedługo się zmieni.
Całość prezentuje sie całkiem przyjemnie dla oka i mega mnie to cieszy.
Planuje takich cystern róznych sobie zebrać ok 15-20 sztuk.
Dzięki koledze @Zdrada69 udało się pozyskać kalki z logiem GATX i Lotosa. Udało sie przemalować moje cysterny na to co chciałem.
Zdaje sobie sprawę że te wersje cystern odbiegają od tych oryginalnych.... ale jestem człowiekiem kompromisu i akceptuje ten stan rzeczy.
Starając się jednak odmienić troszkę wersję posiadanych cystern, zdecydowałem że zrobię na próbe jedną gładką w brązowych barwach i z logiem GATX.
Jeszcze jej brakuje paru kalek.... ale to już niedługo się zmieni.
Całość prezentuje sie całkiem przyjemnie dla oka i mega mnie to cieszy.
Planuje takich cystern róznych sobie zebrać ok 15-20 sztuk.