• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Cysterny.... głównie dla Lotosa

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
@Zdrada69 malowanie robilem tak.
1. Podkład na wagon.
2. Na wagon z boku i na czole dałek kolor brazowo-czerwony
3. Tasma 1mm zakleiłem pasek w kształt fali.
4. Pomalowałem calość na żółto.
5. Zdjąłem maskowanie taśmą.
6. Wszystko przykrylem błyskiem w oczekiwaniu na kalki.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.726 78 12
@Zdrada69 malowanie robilem tak.
1. Podkład na wagon.
2. Na wagon z boku i na czole dałek kolor brazowo-czerwony
3. Tasma 1mm zakleiłem pasek w kształt fali.
4. Pomalowałem calość na żółto.
5. Zdjąłem maskowanie taśmą.
6. Wszystko przykrylem błyskiem w oczekiwaniu na kalki.
:ROFL::ROFL::ROFL:...proste i skuteczne...
Najtrudniejsze są proste rozwiązania:D(y)

Pozdr,...

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
No i przyszedł czas na tak lubiane wagony PCC. W końcu te seryjne minitrixy dostaną rodzeństwo. A że beczki te kiedyś śmigały dla Orlenu, a Orlen to też dziś Lotos...więc wszystko pasuje do tego wątku :)
20230313_200733.jpg

OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
Robi wrażenie! Jakich farb używasz do malowania swoich modeli (producent/seria)?
MAE do malowania modeli używam głównie farb MrHobby seria C. Czasem seria H.... ale to dosłownie jeden czy dwa kolory. Stosuję tez Tamiya LP...

Beczki stanęły na "nogach" :) podwozie seryjne, baniak to druk 3D, tabliczki i drabinki to blaszki od Ostbahna, a kalki od Igora SP47-001
20230414_231042.jpg

Ostatnio edytowane:
OP
OP
pado

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
Było pare miesięcy przerwy. Czas wrócić do malowania. Narazie poprawiam/zmieniam zbiorniki na swoich starych testowych beczkach. Tam niestety pourywały się elementy trawione, bo nie były zlutowane. Mam nadzieję że obecne wersje będą lepsze. Na razie dostały tlenkowy kolor....
20230913_230608.jpg