• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Co byśmy chceli

Jaką lokomotywę około 1600zł bądź wagon( 350zł-400zł) kupił byś najchętniej

• SM30

Votes: 18 14,2%
  • SM41

Votes: 7 5,5%
  • SM42

Votes: 79 62,2%
  • EU05

Votes: 15 11,8%
  • EU07

Votes: 38 29,9%
  • Węglarka rosyjska

Votes: 4 3,1%
  • Wagon 43A

Votes: 26 20,5%
  • Wagon poczty Polskiej

Votes: 18 14,2%

• Ogółem głosujących
    127
Reakcje
1 0 0
U mnie oświetlenie wagonów w systemie DCC zaczyna się od 150 pln. Wagon może kosztować 100 , a oświetlenie niestety wyjdzie drożej. Tylko trza sobie zdać sprawę z tego , że oświetlenie nie jest robione na "pałę" tylko najbardziej zbliżone do oryginalnego. Oczywiście sterowane w systemie "DCC" ale w analogu też działa, nestety ubogo. Tu przykład zadowolonego klienta:
viewtopic.php?f=4&t=8190

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.407 17 2
Zapewne macie rację :(
Gadałem jeszcze z odlewnią ale czy robić Budę z mosiądzu i lutować elementy trawione to już całkiem lipa :(. Państwo z **** powiedzieli mi, że jak dostarczę formy to nie mam problemu. Po obejrzeniu zdjęć w internecie stracili zapał robić ja sami. :( :cry:

Chciałem się porwać z motyką na słońce. Nie Wyszło. :oops:

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
961 79 5
:)
Nie pomyślałeś np. o zrobieniu na początek prostych elementów? Na przykład żurawia wodnego-było kilka form na naszych kolejach, albo słupów betonowych 8kątnych do lamp oswietleniowych? Te lampy mogły stać się hitem, tym bardziej, że jest w tym kraju firma, co juz robi ekstra oświetlenie.

A

Adam-H0

Gość
Firma co ma wtryskarki to jest najtanszy punkt zabawy w produkcje 8)
co do SLUPOW to poczekajcie - trzy typowo Polskie sa w przygotowaniu jeden juz nawet w robieniu formy
z firma OMKIA wspolpracuje i to oni beda te slupy wyposazac w elektronike ( elektryke ).
Ale jest jeszcze bardzo duzo tematow drobnych - ktore sa poszukiwane. ;)

Do odwaznych swiat nalezy - bez tych ludzi nie byloby nic na rynku - czy nie mam racji ??

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.627 36 1
Witam :D . Popowe! A może dałoby się małym kosztem (licząc na obrót :roll: ) wykonać z żywicy betonowe słupy elektrycznej sieci trakcyjnej? (w paczkach po 30 :p ) EU07, ET41, EP09, EP08, ET21 i EN57 to już fakty, (a niedługo ET22?). Tymczasem dostępne maszty Viessmanna są mało pdobne do polskich, zaś KLUBY dość trudno dostępne. Serdecznie się uśmiecham w tej sprawie :D. Zostałby prawdziwy ślad, a kto wie czy nie byłbyś monopolistą ;) . Różne epoki .... ach rozmarzyłem się.

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.407 17 2
bstok70 napisał(a):
Witam :D . Popowe! A może dałoby się małym kosztem (licząc na obrót :roll: ) wykonać z żywicy betonowe słupy elektrycznej sieci trakcyjnej
zapodaj jakąś fotke i wymiary takiego słupa to zrobi się prototyp

E

e-lektryk

Gość
psz napisał(a):
Jak dla mnie hitem byłaby lokomotywa EL.100 vel E100 vel E01 vel EP01. Ale widoków na nią nie ma żadnych...
Niech ktoś zrobi szczegółowe fotki tej lokomotywy to pomyślimy, mnie też ona łazi po głowie :D
ale zanim zrobi to ja go poproszę na PW aby wytłumaczyć o co chodzi , jak je zrobić.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Fotek nikt nie zrobi, bo nie ma zachowanego ani jednego egzemplarza.
Ale o tej lokomotywie była cała książka.
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEoJd1G_gD7rr3QB7oIM8wtsonwZinkTtbrwkBVJCEZVWxf7k&t=1&usg=__O3R3icBwU6Qn7oQZ3d29FlBOndU=
A w środeczku dokładne rysuneczki.
http://forum.ioh.pl/graficzki/el100.jpg

Te fotki u góry to jakieś miniaturki z internetu.

E

e-lektryk

Gość
Irek, mam tą książkę i fotki z internetu, mam też KMiD z artykułem o taborze elektrycznym węzła Warszawskiego, nie ma tam opisu lokomotywy, znaczy opisów eksploatacyjnych umieszczonych na lokomotywie.
ps wiem że nie ma ani jednej to taki sarkazm był z tym foceniem :D