• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja cieżarowe - irokez46

leszek85

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
DAF-ik fajny, a co do tych lusterek, to Ty zaprezentowałeś DAF XF 105 SC , a fotkę podesłałeś DAF XF 95 SC. , więc Herpa coś pomieszała ,bo to nie są lusterka od ,,105,, które ty masz zamontowane.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.528 47 0
Nie wiem, lusterka były w opakowaniu i nie mam zamairu sie nad nimi zastanawiac.Takie są wklejone i takie już zostaną.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Wiem że różnica jest niewielka ale na zdjęciach pokazanych przez Ciebie widnieje Daf XF95, natomiast model jest to Daf 105 XF. Różnią się zderzakiem, grilem właśnie w zderzaku i lusterkami. I w zestawie do tego Dafa dodawane są lusterka do 105, więc sprzedawca musiał coś pomieszać. A co do oznaczenia "3" jest moim zdaniem jest nierealna ponieważ z rokiem 2005 weszła w życie norma EURO 4, a ten model dafa rozpoczęto produkować seryjnie w 2006 roku, więc musiał spełniać już obowiązującą norme.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Oznaczenie 3 na takich Dafach występuje, więc nie wiem co może Ci nie pasować.Co do samych lusterek to owszem uważam że są paskudne, ale niestety Herpa takie do tego modelu daje.
http://www.lkw-infos.eu/archiv/sped...lides/DAF-XF-Hungaro-Fustinoni-010706-06.html
Pokazałeś zdjęcie Dafa XF95 a Ty masz model XF105, którego produkcja zaczęła się po 2005 roku. No, chyba że to ma być model Dafa XF95 ze zderzakiem od 105 (popularny zabieg odmładzający) czyli złośliwie nazywany Dafem XF100. :D Wtedy lusterka jak najbardziej na miejscu. :)

PS. Wiem że przedmówcy już to pisali, ale korzystam z telefonu i wszystko wolniej idzie.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.528 47 0
Zatem model jest ogólnie fikcją bo nie spotkalem się z takimi 105-mi w malowaniu Huncargo_Owszem mają je, ale w bieli, zresztą Herpa wydała i taki model.Natomiast jeśli chodzi o żólte to są 105-ki z dużymi światłami nad szybą oraz 95-ki.Przyjmijmy więc opcję Dyrdeka o Dafie XF95 po zabiegu.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Czyli widać że Herpe kolejny raz poniosło. Pewnie zasugerowali się tym zdjęciem które pokazałeś i nie zwrócili uwagi na detale. Cała Herpa :D To teraz trzeba białego kupic do kompletu ;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.006 387 20
No to mamy kolejny przykład na niedoróbki producenta z Dietenchofen. :( Patrząc na to co i jak Herpa produkuje coraz bardziej przestaje mi się to podobać i chyba zredukuję swoją listę zakupową z Herpy.:(

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.528 47 0
Dziś model z małą historią.Najpierw zakupiłem go od Typka i nieco podrobiłem, potem nadszedł czas jego sprzedaży i na całe szczęscie model trafił do Brody skąd była szansa ponownego wyrwania i tak kolejny raz ta Scania do mnie trafiła.Nieco kolejnych detali doszło.Niebawem kolejne modele w malowaniu Woltera Koopsa.
SAM_0913.jpg
SAM_0912.jpg
SAM_0908.jpg
SAM_0909.jpg

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
A taką ładną Scanie miałem :):):)
Panie, wodzu to jest KAT na samochody z tego co widzę to przejechała trasę W-wa Szczecin i nazad czyli 1100km. a wygląda na 200tyś. minimum ;).
Już nieraz mówiłem że Ty Piotrek masz rękę do waloryzacji sprzętów, dobra robota (y).
Tylko nie rozumiem dlaczego na tylnej belce w naczepie nazwa naczepy jest jak by zamalowana sprajem?
Co autor miał na myśli ? A może to jakieś graficiarze niewyżyte chodzili nocą i malowali jak leci ? :D.

Ostatnio edytowane:

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.006 387 20
Kolejna świetna waloryzacja. Nic dodać, nic ująć. Po prostu kapitalny model.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.006 387 20
Kapitalnie zrobione kolejne modele. Scania też mi się bardziej podoba.

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Modele zwaloryzowane rewelacyjnie jak to u Piotra!Mam jednak małe ale,a mianowicie naczepa "Huncargo" wygląda jak kartka papieru w kratkęo_O