• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja cieżarowe - irokez46

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.998 387 20
Kolejny ciekawie zrobiony model. Pięknie podmalowany, a kalki dodają niesamowitego realizmu. No i jeszcze te skręcone koła. Świetny model.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Ciekawe przeróbki prezentujesz, trudno wybrać faworyta, bo każdy model jest zrobiony ze smakiem. Bez przesady, ale z maksymalnym realizmem. Widzę, że WB/Edwards też poszedł na warsztat. :D Szkoda, że sam nie mam zdolności manualnych i nerwów do takiej zabawy. :mad:

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Kolejny fajny model do kolekcji. Pomyśl nad dioramą do tych wszystkich modeli. Warto by je pokazać na fajnym kawałku terenu.
Do skrętnych kół używasz zestawu z herpy czy masz jakiś swój patent?

ManMania

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Zwala z nóg, świetny model. Szkoda tylko tabliczki imiennej w większości zasłoniętej wycieraczką, może wersja bez ?

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Podzielam zdanie przedmówców. Model extra. Szkoda tylko , że producent części zamiennych nie przewidział grilla w tej wersji kabiny czarnego.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.528 47 0
Kolejny fajny model do kolekcji. Pomyśl nad dioramą do tych wszystkich modeli. Warto by je pokazać na fajnym kawałku terenu.
Do skrętnych kół używasz zestawu z herpy czy masz jakiś swój patent?
Za dużo już ich na diorame.Skrętne koła robię metoda siłową czyli kombinerkami zakrzywiam oś z dwóch stron i wklejam ją potem na stałe.Modele i tak stoją w gablocie a nie służą do zabawy.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.449 109 2
Super oba pojazdy ze spedycji węgierskiej, trzeba będzie sobie może jednego sprawić.
Waloryzacja jak zwykle bardzo mi się podoba.(y)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Moim zdaniem tabliczki ADR i (prawdopodobnie) TIR bardziej przypominają kwadraty niż prostokąty. Są chyba za małe.
Waloryzacja tak jak napisali przedmówcy, na wielki plus. (y)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Zauważ kolego że one są złożone czyli jak dla mnie jest OK
To że są złożone to widać na pierwszy rzut oka...
Moim zdaniem powinny być wyższe, proszę zauważyć proporcje złożonej tablicy w stosunku do np. lamp ;)
Moim zdaniem są za małe i będę się tego trzymał, ale model należy do Irokeza i to on zadecyduje czy to poprawi czy nie. :)

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.528 47 0
Nie poprawię ich bo takie mi się podobają, wyższe jak dla mnie odpadają.Nie są kwadratowe co widać na żywo.Bardzo też proszę o nieumieszczanie zdjeć w moim temacie.;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.998 387 20
Kolejne dwa ciekawie zwaloryzowane modele. Bardzo realistycznie wyglądają na tej dioramie. (y)(y)(y)