• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe - jestrabh

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.568 67 1
Być może wychodziły takie beczki w wersji szambowozu , ale przynajmniej na pierwszy rzut oka to one musiały być takie same jak cementowóz . Mi się wydaję że to był po prostu lekko przerobiony ten cementowóz i odmalowany .
Tak po chwili dopiero zatrybiłem że przecież to mogła być beczka na wodę odkupiona ze straży . Kształt mają podobny . Dobrze że dałeś mi do myślenia ;)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
jestrabh

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Masz rację, że takie cysterny asenizacyjne były. To była cysterna - beczka asenizacyjna ZREMB CN 211 EN.
Dobrze, że mnie oświeciłeś:)

540x405_zremb-cn-en-cysterna-869290.jpg
540x405_zremb-cn-en-cysterna-869291.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.025 387 20
Widę, że i Ty jesteś szczęśliwym posiadaczem Tololokowego Żubra. Model zacny i szkoda, że nie ma kontynuacji. Ciekawy jestem ile w sumie ich zostało zrobionych.

OP
OP
jestrabh

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.820 40 1
Widę, że i Ty jesteś szczęśliwym posiadaczem Tololokowego Żubra. Model zacny i szkoda, że nie ma kontynuacji. Ciekawy jestem ile w sumie ich zostało zrobionych.
Ano jestem:) Żałuję, że tylko jednego mam bo mogłem tego zielonego też przygarnąć/ Ty go chyba masz? o ile mnie pamięć nie myli/No szkoda, że temat się skończył i myślę, że dużo tego nie wypuścili. Zresztą nic nie stoi, na przeszkodzie aby o to zapytać u źródła;)

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.842 32 2
Ja tez mam jednego, zielony kolorek. To był chyba szczyt formy tej firmy, chociaż na binie widoczne są miejscami warstwy druku 3D.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.568 67 1
Rewelacyjny jest ten Żubr . Szkoda że jest ich tak mało . Zresztą ostatnio ostatnio oglądałem jakieś materiały filmowe z okresu PRL i właśnie takie żubry odbierały buraki na cukier na kartki :D