• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciężarówki w skali 1:43

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.361 387 20
Tak, niebieski pasuje, choć wolałbym, żeby skrzynia była szara, no i żeby nie było namalowanych tych czarnych linek. Jakoś mi nie pasują. Poza tym sporo już modeli w niebieskim kolorze w tej serii. Przydałyby się jakieś odmiany. No chyba, że DeA kupiła gdzieś za bezcen parę cystern niebieskiego lakieru i teraz niebieski to będzie podstawowy kolor modeli.

Reakcje
85 2 0
Trzeba przyznać,że model odwzorowany jest idealnie w stosunku do oryginalnego Jelcza 315 ,którego odbudowałem, brakuje tylko oznaczeń PKS Nowa Sól i nowosolskich tablic rejestracyjnych ZC15-20 . Jelcz ma ładny kolor ,ponieważ jest dokładnie taki sam jak ten ,którym we wczesnym dzieciństwie podróżowałem ze swoim tatą . Drugim moim samochodem wydanym przez DeA jest niebieski Żubr . Postanowiłem odbudować samochód w kolorze w jakim był wystawiany na MTP . Niebieski kolor nie jest wymysłem DeA . Dwa dni ekipa skanowała moje samochody , a swoją drogą nawet nie usłyszałem słowa dziękuję . Nie mówiąc chociaż o modeliku Jelcza 315.

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.677 32 1
Czyli jak rozumiem Krzysztof modele powstały na podstawie oryginałów ,które stoją u Ciebie ?
Oj jak mnie kiedyś los popchnie w okolice Nowej Soli nie omieszkam przyjechać , żeby zobaczyć je na żywo ;)

Reakcje
85 2 0
Czyli jak rozumiem Krzysztof modele powstały na podstawie oryginałów ,które stoją u Ciebie ?
Oj jak mnie kiedyś los popchnie w okolice Nowej Soli nie omieszkam przyjechać , żeby zobaczyć je na żywo ;)
Tak , oba modele zostały dokładnie odwzorowane , od Jelcza 315 i Żubra A80 odbudowanych przez mnie . Jeżeli nadarzy się okazja zapraszam do zobaczenia pojazdów w skali 1:1 , do Jelcza mam jeszcze przyczepę D-80 , tworzą piękny zestaw.

Reakcje
13 0 0
W wątku dotyczącym nowości GPM toczy się dyskusja na temat przyczepy D-80.
Czy mógłbyś wrzucić parę fotek tej przyczepy, pomogłoby to porównać ją z modelem zaprojektowanym przez GPM.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.361 387 20
Czy mógłbyś wrzucić parę fotek tej przyczepy, pomogłoby to porównać ją z modelem zaprojektowanym przez GPM.
Jak bym miał taką przyczepę to bym ją pokazał. Jakbym miał zdjęcia oryginału to mógłbym je tu pokazać na Twoją prośbę, ale z tego co wiem, to takiej przyczepy nie było. A przynajmniej ja o takiej nie słyszałem.

EDIT
Zapomniałem napisać, że DeA jeszcze żadnej ciężarówki z przyczepą nie wypuściła.

Ostatnio edytowane:

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.361 387 20
Maćku, to była prośba do kolegi Dozamet o zdjęcia tej przyczepy o której się wypowiada, że takową posiada.
No to nie zrozumiałem. Skoro praktycznie prowadzę ten temat, to zrozumiałem, że pytanie jest do mnie. W takim razie proszę wszystkich, żeby nie robili skrótów myślowych, tylko zadawali pytania pisząc konkretnie do kogo pytanie zadają.

EDIT
A tak a propos... Jest taka strona z historią firmy Autosan i warto tam poszperać... KLIK.

Reakcje
85 2 0
Dla mnie nie ma problemu , żeby pokazać zdjęcia przyczepy D-80 , jednak muszę zdobyć przyzwoitszy sprzęt do zrobienia zdjęć i uzyskać zgodę na publikowanie tych zdjęć w wątku kolegi Mafo .

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.361 387 20
żeby pokazać zdjęcia przyczepy D-80
Zdjęcia robi fotograf i aparatem w telefonie komórkowym można zrobić naprawdę dobre zdjęcia. A ponieważ na naszym forum i tak jest ograniczona wielkość zdjęć to nawet fotki z telefonu trzeba zmniejszać.
jednak muszę zdobyć przyzwoitszy sprzęt do zrobienia zdjęć i uzyskać zgodę na publikowanie tych zdjęć w wątku kolegi Mafo .
Jeżeli chcesz wklejać fotki modelu w moim temacie to bardzo proszę, ale jak chcesz wklejać fotki oryginału przyczepy, to od tego jest dział "Skala 1:1" i możesz wkleić te fotki w temacie "Przyczepy i naczepy" KLIK.

Reakcje
85 2 0
Zdjęcia robi fotograf i aparatem w telefonie komórkowym można zrobić naprawdę dobre zdjęcia. A ponieważ na naszym forum i tak jest ograniczona wielkość zdjęć to nawet fotki z telefonu trzeba zmniejszać.

Jeżeli chcesz wklejać fotki modelu w moim temacie to bardzo proszę, ale jak chcesz wklejać fotki oryginału przyczepy, to od tego jest dział "Skala 1:1" i możesz wkleić te fotki w temacie "Przyczepy i naczepy" KLIK.
Dziękuję za cenne rady dotyczące fotografowania , niestety nie mam możliwości zrobić zdjęcia modelu przyczepy , ponieważ jak sam pisałeś takiego modelu ,jeszcze nikt nie wydał.