• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarówki Michał Type_r7

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.732 47 0
Całkiem całkiem to wygląda jak na model robiony ponad 20-cia lat temu.Nasze modele za kolejne 20 lat też będą oceniane na słabe bo znowu się zmienią techniki ich robienia, chemia modelarska itp.

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
A ja powiem że nie każdy model musi być udany, bo zdążają się i modele których nie warto mieć w swojej kolekcj. Każdy od czegoś zaczynał, jedne modele wychodziły gorzej drugie lepiej, zdarza się. Iveco może nie jest jakoś idealnie zrobiony ale może być :).

zyraf82

Znany użytkownik
Reakcje
36 0 0
Michał jak mu już nie raz mówiłem robi za duże zbliżenia. Gołym okiem ten model prezentuje się naprawdę godnie. Co do technik modelarskich to kwestia umowna, bo widywałem modele robione 20 lat temu i dziś trudno byłoby osiągnąć podobny efekt. Kwestia kunsztu, talentu i cierpliwości. Ważne, że właścicielowi model się podoba, a po to jest forum, żeby prezentować swoje kolekcje. Naturalnie kilka rzeczy można by podkleić i podmalować, ale grzebiąc w już zrobionym modelu łatwiej jest coś zepsuć, niż poprawić.

OP
OP
Michał Type_r7

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.107 158 2
Michał jak mu już nie raz mówiłem robi za duże zbliżenia. Gołym okiem ten model prezentuje się naprawdę godnie. Co do technik modelarskich to kwestia umowna, bo widywałem modele robione 20 lat temu i dziś trudno byłoby osiągnąć podobny efekt. Kwestia kunsztu, talentu i cierpliwości. Ważne, że właścicielowi model się podoba, a po to jest forum, żeby prezentować swoje kolekcje. Naturalnie kilka rzeczy można by podkleić i podmalować, ale grzebiąc w już zrobionym modelu łatwiej jest coś zepsuć, niż poprawić.
Model zostaje taki jak jest, bo popsuć jest bardzo łatwo.