• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja ciężarówki - kacperR

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.438 109 2
Volvo jest rewelacyjne podoba mi się w tym malowaniu, dużo szczegółów i fajna belka, zastanawia mnie natomiast belka w naczepie pod światłami dziwnie wygląda jakby była źle wykonana , czy może to się światło tak odbija, model jest dość drogi i moim zdanie nie powinien mieć żadnych wad.

OP
OP
kacperR

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Volvo jest rewelacyjne podoba mi się w tym malowaniu, dużo szczegółów i fajna belka, zastanawia mnie natomiast belka w naczepie pod światłami dziwnie wygląda jakby była źle wykonana , czy może to się światło tak odbija, model jest dość drogi i moim zdanie nie powinien mieć żadnych wad.
Wydaje Ci się Marcinie, wszystko jest w porządku, wszystko jest na swoim miejscu i belka jest dobrze wykonana, brak wad :)

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Broda wydaje mi się że to po prostu kolor w plastiku tak się poukładał. Herpa nie lakieruje tych belek tylko wtryskuje je z kolorowego plastiku. I jest to spowodowane kształtem formy, jakością plastiku i koloru i z pewnością temperaturą. Fakt nieciekawie to wygląda, ale taki niestety już jest plastik że czasem trafi się defekt niezależnie od użytej technologii.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.438 109 2
Broda wydaje mi się że to po prostu kolor w plastiku tak się poukładał. Herpa nie lakieruje tych belek tylko wtryskuje je z kolorowego plastiku. I jest to spowodowane kształtem formy, jakością plastiku i koloru i z pewnością temperaturą. Fakt nieciekawie to wygląda, ale taki niestety już jest plastik że czasem trafi się defekt niezależnie od użytej technologii.
Ja to Piotrek rozumiem ale Herpa nas tak kroi za modele że nie powinno się takie coś zdarzyć przy takiej kwocie.;)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.985 387 20
No i to jest właśnie cała Herpa. Cena modelu jak z górnej półki, a wykonanie jak zwykle. Z jednej strony światła zrobione fajnie, to znów belka ma wady. Patrząc na te herpowe wyroby to odechciewa się kupować ich modele.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Wszystko rozumiem, nie chce być ich adwokatem ale myślę, że są to sporadyczne przypadki, że taki model przeszedł kontrole jakości. Jednak człowiek jest istota omylną. A z dojeniem kasy.... fakt na pudełkowcach. Bo kabiny do składania staniały :D

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
739 2 0
Nowemu Volvo w każdym kolorze dobrze. Ja tam uważam , że ta tylna belka nie dyskwalifikuje całego modelu. Wystarczy popatrzeć na kabinę. Przecież ma tyle grafiki nałożonej i belkę ze światłami ostrzegawczymi. Pragnę także zauważyć , ze główne rynki zbytu powyższych modeli to niestety nie nasz kraj. A tam 30 euro za model nie jest wygórowaną ceną. Kiedyś będąc w Nordhausen znalazłem taki mały sklepik z modelami . A tam za sprzedawcą były porobione przegródki z nazwiskami i poukładane same nowości. Co tu dodać. Inny świat!!

OP
OP
kacperR

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Witam, z góry dziękuje za komentarze i oceny :)
dzisiaj zaprezentuję Scanię z limitowanej edycji ;)
blue2.jpg
blue5.jpg
blue4.jpg
blue3.jpg
blue1.jpg
blue6.jpg

Zapraszam do komentowania jak i oceniania, możecie pisać propozycje pod co mogę podczepić Scanie bo niestety nie mam pomysłu :D

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Model mi się bardzo podoba przez kolor i malowanie. Detale tj. pomalowane płetwy, czy chrom przy klamce dodają smaczku. Ale jak zwykle po Herpie da się coś poprawić. A co do naczepy to chłodnia, cysterna albo silos. Chociaż zajeżdżona wanna z wynglem będzie dobra :D

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.985 387 20
Takie modele to ja lubię. Dopracowane szczegóły, fajne malowanie. Piękny model. Sam bym chciał takiego mieć.