• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chętni do zakupu modelu EN57 od firmy Modela

Phantomiusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
57-ke oczywiscie ze bym nabyl z ogromna przyjemnoscia, ale mnie sie marzy ta starsza, chyba 90, ktora jezdzila po Trojmiescie , w tzw prezencie od Berlińczyków, zaraz po wojnie i jeszcze przez pare lat. Miala klimatyczne porecze na bokach czola wagonow. Ech, to był piękny lok, kanciasty i w oczach malolata z jakąś tajemnicą. Grafiti nie bylo bo i mieszkancy i sokisci dbali o wyglad.:ROFL: Znaczy mozna było zarobić solą w dupsko, jak ktos za blisko podszedl poza stacjami.

Przecież ten model S-Bahna robiła Lima wystarczy przemalować i pantograf dodać. I to naprawdę bardzo ładny model w wielu wersjach.

OP
OP
G

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
42 0 0
Pierwsze laserowo wycinane EN57 były wykonane dokładnie na podstawie kartonowego modelu. Z tego co pamiętam to było tam bardzo dużo błędów.. wielkość okien przede wszystkim. Nie wiem, czy to co pokazujesz jest jakoś poprawione czy tez nie. Ryfle z tego co pamiętam to wykonuje sie przez wklejenie drutów w przygotowane , nacięte linie.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Na pierwszy rzut oka model ze zdjęcia ma jakby za małe okna... Tak z ciekawości, jest jakiś model taboru z GPM-u, z niewielką ilością błędów, na którego podstawie można by ewentualnie coś zbudować fajnego?

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.189 34 2
Też widziałem. Wyobraź sobie teraz doszlifowanie i doszpachlowanie tych wszystkich powierzchni do jako takiego stanu. Pomijam nawet ewentualne błędy wymiarowe, moim zdaniem gra nie warta świeczki. Szczególnie że można nabyć całkiem niezłe ENy od Milosza.

Ostbahn

Znany użytkownik
Reakcje
33 0 0
COŚ to dobre określenie :p
Ostatnio sporo tych drukowanych "modeli" na allegro. Były EN57, ET41, SM42, EU07, EP09... Twórca ma sporo czasu, ale szkoda że nie poświęca go na obróbkę tego co wydrukuje.

RafałM

Znany użytkownik
Reakcje
23 3 0
Pytanie do Wykonawców modelu z zestawu Miloša: Jak wygląda połączenie pomiędzy członami etz'a? Gdyby ktoś mógł to pokazać na zdjęciu, to bardzo bym był wdzięczny.
Wygląda to tak

Załączniki

arch_przemo

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
Dzięki Rafał, tego mi było trzeba :) A wśród elementów zostały mi jeszcze 4 takie płaskie ok. 3cm-trowe elementy plastikowe z bolcami przy końcach i dwa małe okrągłe elemenciki, też z bolcami montażowymi - no nie wiem, gdzie to ustrojstwo ma się znaleźć... :( Pomocy......

Ostbahn

Znany użytkownik
Reakcje
33 0 0
Dzięki Rafał, tego mi było trzeba :) A wśród elementów zostały mi jeszcze 4 takie płaskie ok. 3cm-trowe elementy plastikowe z bolcami przy końcach i dwa małe okrągłe elemenciki, też z bolcami montażowymi - no nie wiem, gdzie to ustrojstwo ma się znaleźć... :( Pomocy......
Te 4 płaskie z bolcami na końcach są właśnie do trzymania gniazd sprzęgu. Otwory widać na zdjęciach od RafałM chociaż u niego tych elementów nie ma, a dwa małe okrągłe... hm ciężko powiedzieć nie widząc ich, a trochę tych części w zestawie jest ;) Jakieś dziury tam na nie są :p

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2