• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chętni do zakupu modelu EN57 od firmy Modela

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
bstok70 napisał(a):
Niech mnie z odgromnika "popieści" .............
Niech już Cię popieści.....Najwyższa pora....... Tak widzę, że kolega z Białegostoku to straszną popelinę sieje i panikę.............. Prawdziwy modelarz :D i jaki cierpliwy :LOL:

OP
OP
G

Grzeju

Aktywny użytkownik
Reakcje
42 0 0
...ale jak wszyscy widzą kolega Modo czyta ten wątek i wie że sa tu wypisanie chętni. Jak zanm życie jest kilku nadgorliwych którzy aby mieć pewność nabycie modelu uderzają również bezpośrednio do Modela. Są też przecież tacy co konta na forum nie mają.. więc też pisali bezpośrednio do Modela.

Tak więc nie rób sztucznej paniki. Narazie nie ma o czym gadać ... od rysunku 3D do modelu jeszcze baaaardzo długa droga.

Nie wiem tylko czemu Modo uparł się na współpracę z kimś z Polski... Przecież może sam sprzedawać "kible" jak to robi z wagonami.. a kolejny pośrednik też na pewno coś będzie chciał na tym zarobić...

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Nie wiem tylko czemu Modo uparł się na współpracę z kimś z Polski... Przecież może sam sprzedawać "kible" jak to robi z wagonami.. a kolejny pośrednik też na pewno coś będzie chciał na tym zarobić...
Pewnie wolałby, aby ktoś:
- załatwił sprawę cła i VATu za niego
- wziął na siebie sprawę reklamacji i serwisu
- no i dystrybucji
:D

A

Adam-H0

Gość
gbbsoft napisał(a):
- no i dystrybucji
wydaje mi sie ze tez jest w UNI :roll:
jakie clo ???
jak juz mysli o reklamacjach - to co bedzie potem :?:
dystrybucja to w Polsce wielka sprawa - 5 sklepow 8)

mnie sie wydaje ze mu potrzebny inwestor :D
bo to co do tej pory widac nie jest zbyt kosztowne ;)

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
A. Karczewski napisał(a):
gbbsoft napisał(a):
- no i dystrybucji
wydaje mi sie ze tez jest w UNI :roll:
jakie clo ???
jak juz mysli o reklamacjach - to co bedzie potem :?:
dystrybucja to w Polsce wielka sprawa - 5 sklepow 8)

mnie sie wydaje ze mu potrzebny inwestor :D
bo to co do tej pory widac nie jest zbyt kosztowne ;)
Fakt... Bez cła, ale VAT zostaje... albo u nas (przez pośrednika), albo u niego (sprzedaż dla osób fizycznych)

Ale pomysł z inwestorem jest dobry... :!:

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.923 47 1
karol_mar napisał(a):
mam pewien pomysł, kto by mógł się tym zająć :p
bstok70, proponuję bstok70 :D :LOL:
siła spokoju ...........[/quote]

A niech to! Zepsuł mi się monitor, nie mogę odczytać tej wiadomości :roll: No dobra, pojechaliście po mnie. Niestety stalowych nerwów nie mam, ale za to serce mam gołębie. 8) (co prawda nie ma to nic do rzeczy, ale ładnie brzmi i poprawia reputację :roll: )

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
bstok70 napisał(a):
bstok70, proponuję bstok70 :D :LOL:
siła spokoju ...........
[/color]
A niech to! Zepsuł mi się monitor, nie mogę odczytać tej wiadomości :roll: No dobra, pojechaliście po mnie. Niestety stalowych nerwów nie mam, ale za to serce mam gołębie. 8) (co prawda nie ma to nic do rzeczy, ale ładnie brzmi i poprawia reputację :roll: )[/quote]
niech będzie, że masz gołębe serce, bo nerwów napewno nie masz ze stali :D
może coś na uspokojenie łykaj :?: :D

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
104 0 0
CoCu: Przepraszam za potkniecie :) w nazewnictwie :)

Grzeju - ten model EN57, na który się zapisałem chciałbym w epoce IVb lub V. Sorki za niedoprecyzowanie we wcześniejszym poście:)

modo

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam!
Przepraszam ze dosc dlugo nie odzewalem. Byli drugie projekty na opracowaniu.
Teraz juz zaczynaliszmy robic model matke po wszystkich ostatecznich decizjach. Byl plan robic bude kazdego wagonu z czesci fototrawionych. Ale to daje duzo problemow dla robienia bud riflowanych.
I tak ostatecznie decyzji:
Model EN57 bede z zyvicy poliurethanowej odlewanej w wiekszosci we formach twardych, co daje lepsza stabilnosc odlewow. Pelne wyposazienie salonow. ;
We standartowy komplet wchodzi 3 wagonu EZT, sredny z napedem na dwa wozka, swiatla czolowe biale i czerwone, miejsca do 2 DCC. Oswietlenie salonow, DCC – opcija dodatkowa. Cena planowana – 350 EUR + VAT – standartowe rabaty (przy przedplatach rawnych ok. 500 zl). Wolna sprzedaz – moze bede nieco drozszy. Rozne dodatkowe wersji – nie malowane, bez napedu … - bede omawiany pozniej.
Oprocz ze ok.75% interesuje modelami ep.IV , pierwsze modele bede z ep.5 – kilka wersji malowania. Ep.IV –w ciegu kompletowania informacji o napisach. Z tego wersji malowan i przydzialow ep.IV bede mniej niz planowalem. Zal, ale kolegowie w Polsce do ktorych zwracalem, nie ma mozliwosci opracowania informacji dotyczaczej ep.IV.
Jestem blisko uzgodnienia mozliwosci rozprowadzenia przez sklep modelarski we Warszawie, ale zastanawiam o bezposzrednych spredazach i bezposzrednym przyjmowaniu przedplat na zakup czesci napedow.
Wiecej informacji we naiblizszy czas. Planuje ze zrobie specialna strona na polskim na http://www.modela.lv na ktorej beda nowe informacji i decyzji, w tym warianty malowan , napisow …

Załączniki

• 51,8 KB Wyświetleń: 133
  • 49,5 KB Wyświetleń: 129
  • 43,5 KB Wyświetleń: 124

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.084 201 22
To ja może dodam do wcześniejszej mojej chęci zakupu tego modelu, że kupię każdą wersję malowania, jaka się pojawi, w pełnej wersjii wykonania ze wszelkimi bajerkami (o ile tylko finanse na to wszystko pozwolą, w momencie gdy modele się będą ukazywać).

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.923 47 1
Witam :D ! Pożyczkę wezmę, ale kupię - piszę serio. Fakt zainwestowania w P. Milosza nie zwalnia mnie z obowiązku posiadanie modelu profesjonalnego od MODELA. Proszę nie skreślać mnie z listy. Czy planowana jest aktualizacja listy chętnych?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2