• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chętni do zakupu modelu EN57 od firmy Modela

A

Anonymous

Gość
Zastanawiam się nad tymi odlewanymi pudłami czy aby po czasie nie będą się wyginały w pałąk, jest to niestety bolączką odlewów żywicznych.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
Darek W napisał(a):
Zastanawiam się nad tymi odlewanymi pudłami czy aby po czasie nie będą się wyginały w pałąk, jest to niestety bolączką odlewów żywicznych.
Przecież Modo wyraźnie pisał, że to nie odlew tylko wtrysk....

A

Anonymous

Gość
Corwin napisał(a):
Darek W napisał(a):
Przecież Modo wyraźnie pisał, że to nie odlew tylko wtrysk....
Tak??? a gdzie ??
jak narazie udało mi się znaleść tylko to:

....Podstawowy material - odlewy z zywicu poliuretanowej,.....

LHS

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja też jestem zainteresowany najlepiej EN57-1224 (niebiesko-żółty) FULL WYPAS Z BAJERAMI + 2 kompletne kity bez malowania.
interesuje mnie też SN61-183 :LOL:

Ejelok

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam po raz pierwszy :D

Proszę o dopisanie mnie do listy zakupowej na EN-57 - ep.IVb, full wypas, sztuk 1.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Darek

suchoj

Użytkownik
Reakcje
12 0 0
Witam wszystkich.
Zarejestrowałem się dopiero dziś ale forum przeglądam od pewnego czasu.
Jeśli jest możliwość proszę o dopisanie na listę chętnych na EN57.
Zamawiam 1 szt epoka IVb oczywiście z napędem i gniazdem dekodera jeśli istnieje taka możliwość.

Bodek

Aktywny użytkownik
Reakcje
478 4 0
Lista coraz dłuższa, więc ja też się skuszę :) Proszę dopisać mnie do listy chętnych na 1 EN57, w wersji:
- ep. IVb/Va, kolor żółto granatowy z żółtymi drzwiami i z górnymi (już nieużywanymi) końcówkami na obu czołach, oznaczenia klasy i PKP w wersji Alu, piktogramy palący/niepalący (zamiast napisów).
Jeżeli jest możliwość wyboru opisu to poproszę model z opisem:
EN57-1111 Lok. Gdynia Chylonia, Północna DOKP
Rew. ZNTK Gdańsk - datę podam później - muszę sprawdzić na zdjęciach.

Proszę o info nt. do kiedy, w jakiej wysokości i komu wysłać zaliczkę.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
372 2 3
Bodek napisał(a):
Proszę o info nt. do kiedy, w jakiej wysokości i komu wysłać zaliczkę.
Na razie czekamy na informacje od kolegi Modo z Modeli. Miejmy nadzieję, że wkrótce zaprezentuje pierwsze prototypy. Prawdopodobnie wtedy poinformuje nas o docelowej cenie i sposobie zaliczkowania za model.

modo

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam !
Po dluzszym czasu postanowilem informowac o prace nad modelem EN57. Jaki czas czekalem na odpowiedzi kolegow z Polski o mozliwosci wspolpracy. Niestety nie wszystko jest mozliwe.
Planowany harmonogram nieco odstaje od tego co pisalem dawniej. Ale praca trwa. Cale projektowanie juz skonczone. Trudna byla decizja jakiego typu mechanike uzywac. Byl wariant z motorami widocznymi we koncowych salonach wagonu motorowego, no to widac te motory przez okna, i nie bede juz pelnego salonu. Byl wariant z motorami w salonach bagazowych wagonow koncowych. No ten wariant wiecej kosztowny, bo potrzebuje dwa komplektu motorowych wozkow, i duzo problemow z uzyciem DCC. Ale zostalem na wiekszym motoru skrytym pod wagonem motorowym. Rysunek z projektu rozmiesczam nizej.
W Marcu zaczynamy robic testowa mechanike, zeby mozno bylo testowac na koleji jak to wszystko chodzi. Dalej juz bede robic i obudowy wagonow.
Ale glowny problem jest z oznakowaniami na modelach. Kolegowie z ktorymi planowalem wspolpracowac nie ma dostatecznej informacji zeby opracowac dokladnie schematy oznakowan starszych wersji. A do wersji epoki V prosto potrzebuje uzbierac foto informacje.
Myszle ze pierwszymi bede modele z epoki V, bo proszciej z informacje o oznakowaniach. O starszych wersjach bedziemu myszlecz dalej. Moze wariantow modeli bede mniej niz planowalem. Chielbym zeby wszystkie kto che modeli z epoki IV, wszystkie kto ma jaka informacje o oznakowahiach EN57, zrobili „pule” takiej informacji. Tutaj na forumie, na PW, lub bezposrednio na mail.
Informacje o zamowieniach tez kompletuje. Ale wiecej informacji o distribucje, zaliczkach etc. po jakims czasu, kiedu bede mozliwosc dokladniego omawianiu tego wszystkiego z kolegami w Polsce. I kiedy juz bede cos realnego gotowego do jazdy.
Pare tygodni temu bylem w Warszawie, ale to byl bardzo krotki wyzyt po zakup materialow do odlewania, a na spotkania nie bylo mozliwosci.

Załączniki

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.918 47 1
Alarm! Panowie (a może i Panie) Alarm! Z postu wynika, że MODO sam zbiera zamówienia na PW! Czy to prawda? Czy nasza lista z pierwszej strony została przedstawiona producentowi? Czy ktoś coś wie czego nie wiedzą inni? Alarm! Alarm! Albo nie - RATUNKU! RATUNKU!

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.077 201 22
bstok70, spoczko.
Z postu wynika, że konkretne rozmowy o dystrybucji/sprzedaży nastąpią, jak już faktycznie będzie o czym gadać, czyli jak model będzie faktycznie istniał.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.918 47 1
modo napisał(a):
Chielbym zeby wszystkie kto che modeli z epoki IV, wszystkie kto ma jaka informacje o oznakowahiach EN57, zrobili „pule” takiej informacji. Tutaj na forumie, na PW, lub bezposrednio na mail.
Informacje o zamowieniach tez kompletuje
.
Cocu dzięki za pocieszenie, ale czy to co pisze MODO nie sugeruje, że poza listą w tym wątku, ktoś zamawia oddzielnie? Lista została stworzona po to aby pokazać, że jest dużo chętnych i że inwestycja firmy MODELA ma sens. A skoro produkcja ruszyła, a z forum wynika, że chętnych jest dużo, to albo wyślijmy już listę, albo zamawiajmy indywidualnie? A co na to patron wątku czyli Grzeju?

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
71 1 0
Po czym wnosisz, że produkcja ruszyła. Na razie jak wynika z wypowiedzi Modo, jest na etapie budowy prototypu. Na zamówienia przyjdzie czas, spokojnie.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.918 47 1
Produkcja - tu miałem na myśli szersze pojęcie - rynek rozeznany, jest projekt, od marca budowa prototypu (dziś 1 marca). Natomiast to, o co pytam zaznaczam czerwonym kolorem.
modo napisał(a):
Chielbym zeby wszystkie kto che modeli z epoki IV, wszystkie kto ma jaka informacje o oznakowahiach EN57, zrobili „pule” takiej informacji. Tutaj na forumie, na PW, lub bezposrednio na mail.
Informacje o zamowieniach tez kompletuje.
Niech mnie z odgromnika "popieści" jeśli to nie jest sugestia, że zbierane są zamówienia. Pytam tylko czyje? Czy te nasze z listy też?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2