• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Centralka DR5000, digikeijs

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
749 8 0
Jeśli wyskoczyło przy instalacji 1.6.3, to ściągnij sobie 1.6.1 - zainstaluj (powinno wejść bez problemu) i ponownie zapodaj 1.6.3
U mnie zadziałało...

wmac27

Użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witam
Po "udanej" instalacji softu 1.6.3 wszystko padło. Centralka DR5000 nie jest widoczna na laptopie. Świecą się LEDy GO&STOP i nic nie mogę z nimi zrobić. Centralka podłączona WiFi i kablem USB. Gdy kliknę na 100baseTLAN pokazuje się n/s i ustawienia. Gdy otwieram USB 2.0 pokazuje, że wersja 1.6.3 wgrana. (Poprzednia była 1.6.1). Po zakończeniu wgrywania wersji 1.6.3 pojawił się komunikat, że za długo.
Na koniec wgrywania pojawił się komunikat Error: Failed to set memry page 0x0000 ****failed;
Obraz Centralki po otwarciu DR5000 Configuration pokazuje wersja DEMO
Menadżer urządzeń czysty. Co chwila jest sygnał w laptopie. Cisza ...
Co można zrobić?

Akronaut

Aktywny użytkownik
Reakcje
200 2 0
Przy próbie konfiguracji połączenia wi-fi pojawia się taki komunikat.
Jak rozwiązać ten problem?
Wersja oprogramowania najnowsza 1.6.3.
wifi problem.jpg

wmac27

Użytkownik
Reakcje
2 0 0
To podziel się ta wiedzą dla potomnych bo nikt wczesniej chyba nic takiego nie mial skor nie pisał.
Witam
Ten kłopot pojawił się gdy usiłowałem wgrać najnowszą wersję oprogramowania, zdaje się 1.6.3
Miałem wgrany soft na drugim laptopie, wcześniejszy 1.6.1, podłączyłem centralkę.
Postępowałem zgodnie z instrukcją 3.8 ale od początku punkt po punkcie. "Zamigotalo", "pomrygało" i centralka ożyła.
Zostałem przy wersji 1.6.1
Może wkrótce zamontuje 1.6.3
Tyle ...

Akronaut

Aktywny użytkownik
Reakcje
200 2 0
Napisałem do supportu Digikeijs - bez odpowiedzi. Później skonaktowałem się z Yamorc i zapytałem o moduł wi-fi i upgrade do YD7001 http://www.yamorc.com/text/html/YD9401.html
Poinformowali mnie, że problemy z wi-fi będą rozwiązane po upgrade do YD7001. Koszt 59,90€ + przesylka. Martwi mnie ten 1% ;)
Przerablialiście ten temat?

No you do not need to solve the problems.
To 99% sure, after upgrading these errors are gone.
Gree
ts,

Reakcje
23 1 0
Czy DR5000 współpracuje z aplikacją Z21 na komórkę (iphone)? Od Świąt nie mogę się połączyć (wtedy kupiłem). Wsparcie z digikeijsa też nie okazało się zbyt przydatne.

Akronaut

Aktywny użytkownik
Reakcje
200 2 0
@Akronaut, Czy dobrze widzę, że YD7001 może być konfigurowany z poziomu przeglądarki i nie wymaga już Windows, jak w przypadku DR5000?
Tego nie wiem. Na początku korzystałem ze smartfona, potem odinstalowałem apkę. Kilka dni temu chciałem znowu skonfigurować dostęp zdalny i dostałem komunikat jak wyżej. Nie znam się na tym ale znalazłem info na Yamorc. Na zagranicznych forach dużo pisza o upgrade do YD7001.. ale ja tego nie rozumiem. Jak dostanę instrukcję step by step to sobie poradzę. Nie postawię około 70€ bez pewności co do efektów.

mateusz1234

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.805 0 0
Na zagranicznych forach dużo pisza o upgrade do YD7001
A na horyzoncie jest już w pełni autorska centralka, YD7100 (planowana na drugi kwartał bieżącego roku wg strony). Karst, właściciel Yamorc, zapytany przeze mnie potwierdził możliwość konfiguracji YD7100 z poziomu przeglądarki, co mnie bardzo cieszy.
O YD7001 nie pytałem, ale z tego co ja zrozumiałem z materiałów dostępnych w sieci, dostajesz nowy moduł sieciowy i wgrywasz firmware Yamorc, więc ryzyko nie wydaje się duże - utrata gwarancji na DR5000. Yamorc jak rozumiem odpowiada za wsparcie swojej części sprzętu i firmware.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.119 148 7
Czy DR5000 współpracuje z aplikacją Z21 na komórkę (iphone)? Od Świąt nie mogę się połączyć (wtedy kupiłem). Wsparcie z digikeijsa też nie okazało się zbyt przydatne.
Tak, współpracuje i to świetnie. Sam jeszcze nie podłączałem (zamierzam w najbliższych tygodniach), ale jest wiele filmów na YT krok po kroku jak zrobić aby centralka gadała z Z21 na komórce i tablecie. Np taki:
I tu jeszcze taki poglądowy film (jaki jest efekt):

Ostatnio edytowane:
Reakcje
23 1 0
Producent podesłał mi linki do swoich filmów o konfiguracji. Łączności DR5000 z aplikacją Z21 na telefonie nie ma. Mogę się połączyć z telefonu z DR5000 na IP od wifi centralki i na IP, który ma centralka podłączona skrętką do domowego routera. Ale apka na telefonie nie działa na żadnym z tych IP. Więc nie wiem czy to padnięta elektronika w centralce, czy aplikacja na telefonie. Z komputera sterowanie działa.

MarcinM

Nowy użytkownik
Reakcje
10 0 0
Producent podesłał mi linki do swoich filmów o konfiguracji. Łączności DR5000 z aplikacją Z21 na telefonie nie ma. Mogę się połączyć z telefonu z DR5000 na IP od wifi centralki i na IP, który ma centralka podłączona skrętką do domowego routera. Ale apka na telefonie nie działa na żadnym z tych IP. Więc nie wiem czy to padnięta elektronika w centralce, czy aplikacja na telefonie. Z komputera sterowanie działa.
Też miałem problemy. Pomogło połączenie się w pierwszej kolejności laptopa na którym był program DR5000 po przez wifi. Dopiero po połączeniu laptopa z siecią wifi DR5000-SERIAL połączyłem telefon z DR5000. Nie używałem żadnego routera. Wystarczyło tak zrobić jeden raz i teraz już łączy się bez problemu.

Stah

Nowy użytkownik
Reakcje
4 2 0
A na horyzoncie jest już w pełni autorska centralka, YD7100 (planowana na drugi kwartał bieżącego roku wg strony). Karst, właściciel Yamorc, zapytany przeze mnie potwierdził możliwość konfiguracji YD7100 z poziomu przeglądarki, co mnie bardzo cieszy.
O YD7001 nie pytałem, ale z tego co ja zrozumiałem z materiałów dostępnych w sieci, dostajesz nowy moduł sieciowy i wgrywasz firmware Yamorc, więc ryzyko nie wydaje się duże - utrata gwarancji na DR5000. Yamorc jak rozumiem odpowiada za wsparcie swojej części sprzętu i firmware.
Biorąc pod uwagę upadłość Digikeijs w kwietniu ( https://insolventies.rechtspraak.nl/#!/details/16.mne.23.142.F.1300.1.23 ) To im szybciej YD7100 / YD7001 będą dostępne tym lepiej.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 30
DCC 3
DCC 0
DCC 4
DCC 11