• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Centralka DR5000, digikeijs

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.729 141 0
A widzisz, bo klient często zaczyna od sklepu czy strony WWW.
Jak nie ma na stronie to po co dzwonić? :D

Szukałem kiedyś jakiegoś ZIMO i się od Twojej strony odbiłem, bo nie widziałem nawet "podobnych" cen.

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
L.NET T
- Złącze urządzeń zgodnych z LocoNet'em (Kontrolery, Moduły informacji zwrotnej itp.) Zasilanie maksymalne 12V/1000mA
L-NET B
- Złącze urządzeń zgodnych z LocoNet'em (Kontrolery, Moduły informacji zwrotnej itp.) oraz korzystających z sygnału DCC np. boostery . Zasilanie maksymalne 12v/600mA (rail-sync);
X-BUS/R-BUS
- Złącze urządzeń zgodnych z XpressNet'em: np. MultiMaus, LH100 itp. Zasilanie maksymalne 12v/1000mA;
- Złącze modułów informacji zwrotnej R-BUS (ROCO).
Pod złącze X-BUS/R-BUS podłączam mysz Multimausa, a pod które złącze mogę podłączyć Freda - pod L.NET T, czy też L-NET.B?

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
328 0 0
Do manipulatorów dedykowane jest złącze LNET T.
Możesz jednak również skorzystać z LNET B.
Złącza różnią się tylko tym, że dla LNET T zasilanie manipulatorów to 12VDC z przetwornicy, a na LNET B zasilanie jest z sygnału DCC

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
917 60 10
Czyli, że centrala pozwoli na zabawę modułową (Fredki) i domową (MM).
To po uzyskaniu tych wszystkich wiadomości wybiorę DR5000 jako "bazę" sterowania na mojej stacji.

DrCodeWizzard

Aktywny użytkownik
Reakcje
107 2 0
Różnica pomiędzy L.Net T i L.Net B jest następująca. W L.Net T nie podłączysz boostera, a w L.Net B tak. Wszystkie inne urządzenia (nie wymagające sygnału RailSync) będą działać na obu portach. Ogólnie podział na L.Net T i L.Net B występuje tylko w Europie i wszystkie urządzenia Digitrax mają tylko porty typu L.Net B.

Marqus

Moderator Poznańskiego Klubu Modelarzy Kolejowych
PKMK
Reakcje
447 8 0
Jeżeli chodzi Ci o ID Fredka, to na pewno nie. Ten numer nadawany jest w fazie produkcji. Do jego zmiany potrzebne jest odpowiednie oprogramowanie oraz programator.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 30
DCC 3
DCC 0
DCC 4
DCC 11