• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Centralka DR5000, digikeijs

Adam Kobyliński

Znany użytkownik
Donator forum
MGKP
GGM
Reakcje
1.267 69 6

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
6.939 148 0
A widzisz, bo klient często zaczyna od sklepu czy strony WWW.
Jak nie ma na stronie to po co dzwonić? :D

Szukałem kiedyś jakiegoś ZIMO i się od Twojej strony odbiłem, bo nie widziałem nawet "podobnych" cen.

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.610 27 0
L.NET T
- Złącze urządzeń zgodnych z LocoNet'em (Kontrolery, Moduły informacji zwrotnej itp.) Zasilanie maksymalne 12V/1000mA
L-NET B
- Złącze urządzeń zgodnych z LocoNet'em (Kontrolery, Moduły informacji zwrotnej itp.) oraz korzystających z sygnału DCC np. boostery . Zasilanie maksymalne 12v/600mA (rail-sync);
X-BUS/R-BUS
- Złącze urządzeń zgodnych z XpressNet'em: np. MultiMaus, LH100 itp. Zasilanie maksymalne 12v/1000mA;
- Złącze modułów informacji zwrotnej R-BUS (ROCO).
Pod złącze X-BUS/R-BUS podłączam mysz Multimausa, a pod które złącze mogę podłączyć Freda - pod L.NET T, czy też L-NET.B?

PiotrK

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
364 0 0
Do manipulatorów dedykowane jest złącze LNET T.
Możesz jednak również skorzystać z LNET B.
Złącza różnią się tylko tym, że dla LNET T zasilanie manipulatorów to 12VDC z przetwornicy, a na LNET B zasilanie jest z sygnału DCC

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
1.022 62 10
Czyli, że centrala pozwoli na zabawę modułową (Fredki) i domową (MM).
To po uzyskaniu tych wszystkich wiadomości wybiorę DR5000 jako "bazę" sterowania na mojej stacji.

DrCodeWizzard

Aktywny użytkownik
Reakcje
107 2 0
Różnica pomiędzy L.Net T i L.Net B jest następująca. W L.Net T nie podłączysz boostera, a w L.Net B tak. Wszystkie inne urządzenia (nie wymagające sygnału RailSync) będą działać na obu portach. Ogólnie podział na L.Net T i L.Net B występuje tylko w Europie i wszystkie urządzenia Digitrax mają tylko porty typu L.Net B.

Marqus

Moderator Poznańskiego Klubu Modelarzy Kolejowych
PKMK
Reakcje
549 8 0
Jeżeli chodzi Ci o ID Fredka, to na pewno nie. Ten numer nadawany jest w fazie produkcji. Do jego zmiany potrzebne jest odpowiednie oprogramowanie oraz programator.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 30
DCC 3
DCC 0
DCC 4
DCC 11