• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Centrala Railbox 1110 czy ktoś używa?

Andzej

Nowy użytkownik
Reakcje
19 0 0
Miałem zamiar kupić czarnego Z21, ale czekałem i szukałem jakieś okazyjnej ceny. Z uwagi na problemy z użytkowaną przeze mnie wcześniej starą centralką Piko i brakiem w sprzedaży Z21 w atrakcyjnej cenie, postanowiłem spróbować i tymczasowo kupić RailBox RB1110. No i już ponad 3 miesiące używam i jak do tej pory nie znalazłem żadnych braków czy problemów. Wszystko działa sprawnie jak należy. W sumie wyszło, że zrezygnowałem z zamiaru kupna czarnego Z21. A za zaoszczędzone pieniądze mam SM31 z dekoderem dźwięku i jeszcze trochę kasy zostało ;)

pyro

Aktywny użytkownik
Reakcje
190 1 0
Miałem zamiar kupić czarnego Z21, ale czekałem i szukałem jakieś okazyjnej ceny. Z uwagi na problemy z użytkowaną przeze mnie wcześniej starą centralką Piko i brakiem w sprzedaży Z21 w atrakcyjnej cenie, postanowiłem spróbować i tymczasowo kupić RailBox RB1110. No i już ponad 3 miesiące używam i jak do tej pory nie znalazłem żadnych braków czy problemów. Wszystko działa sprawnie jak należy. W sumie wyszło, że zrezygnowałem z zamiaru kupna czarnego Z21. A za zaoszczędzone pieniądze mam SM31 z dekoderem dźwięku i jeszcze trochę kasy zostało ;)
A gdzie kupiłeś, bo na sklepie RB Electonics jest brak towaru, a w końcu chciałem zejść z LokPilota Rocowskiego, na nim już poza światłami i załączeniem dźwięku praktycznie nic nie działa, a tak jak pisałeś Z21 ma cenę kosmiczną.

railbox

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 0 2
A gdzie kupiłeś, bo na sklepie RB Electonics jest brak towaru, a w końcu chciałem zejść z LokPilota Rocowskiego, na nim już poza światłami i załączeniem dźwięku praktycznie nic nie działa, a tak jak pisałeś Z21 ma cenę kosmiczną.
Centralki oraz inne brakujące artykuły będą dostępne pod koniec tygodnia. Mieliśmy przerwę wakacyjną.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.585 29 1
Duża, nieduża... Nawet doliczając zasilacz, to i tak jest 50 zł drożej na All, bo przesyłka od 500 zł jest tam też darmowa do paczkomatu.
Jak mogę komuś nie płacić za to samo, to nie płacę.:) Wolę za to kupić popitkę i pół ... wagonu.:p

mbrs

Nowy użytkownik
Reakcje
17 0 0
Czy masz już w tej sprawie jakąś informację zwrotną?
Mam, ale niezadowalającą. Producent wykonał kilka testów, wymienił kilka kondków i na koniec napisał, że nie działa, a temat nie ma dla niego wysokiego priorytetu więc odkłada sprawę. Wychodzi, że odłożył na święte nigdy bo już potem korespondencji w tej sprawie nie było.
Ja tymczasem złożyłem sobie centralkę Nano i wszystko śmiga pięknie.

railbox

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 0 2
Mam, ale niezadowalającą. Producent wykonał kilka testów, wymienił kilka kondków i na koniec napisał, że nie działa, a temat nie ma dla niego wysokiego priorytetu więc odkłada sprawę. Wychodzi, że odłożył na święte nigdy bo już potem korespondencji w tej sprawie nie było.
Ja tymczasem złożyłem sobie centralkę Nano i wszystko śmiga pięknie.
Sprawa, jest taka, że dekoder otrzymuje polecenia tylko na wybranych adresach(Jakaś dobra dla niego kolejność bitów), pewne dla tego, że nie otrzymuje sygnał DCC w sposób prawidłowy. Żaden komercyjny dekoder tego problemu nie ma. Więc to jest trochę grzebanie w dekoderze, który nie pracuje zgodnie ze standardem i dodatkowo nie ma kodu źródłowego do debugowania.
Może da się tym zająć po spadku sezonu modelarskiego.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 6
DCC 2
DCC 3
DCC 8
DCC 6