• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Centrala Railbox 1110 czy ktoś używa?

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
290 0 2
Jakia wersja oprogramowania? I co znaczy przestawało dzialać w całości? Z XpressNetu oraz z telefonów razem? Reset to Start/Stop czy wyłącznie zasilania?
Co do maksymalnej ilości klienów Wi-Fi to tak, maksymalnie tylko 4, ale to w prosty sposób można rozwiązać przez zewnętrzną sieć Wi-Fi czyli najtańszy router WiFi

miano

Użytkownik
Reakcje
70 0 0
Wersja oprogramowania wg właściciela oryginalna na moment zakupu tj ostatnie Targi w Poznaniu.
Chwilowo nie ma możliwości sprawdzenia bo sprzęt został z modułami na działce.

Sterowanie przestawało działać i na komórkach i na MM. Reset pomagał tylko przez wyłączenie na chwilę zasilania.
Zdarzało się to kilka razy w ciągu dnia. Napięcie i natężenie prądu w momencie resetu w normie, podwyższonej temperatury brak.

Pytanie: czy ktoś już używał tego sterowania na jakiejś imprezie, czy póki co wszyscy domowo?

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
290 0 2
Pytanie: czy ktoś już używał tego sterowania na jakiejś imprezie, czy póki co wszyscy domowo?
Tak w Czechach działała przez 4 dni, 18 lokomotyw ale tylko FREDy. Większość używa FREDów na imprezach. Czy lokomotywy przechodziły w analog czy przestawali jeździć całkowicie? Próbuję zrozumieć stan centralki po tym zawieszeniu.

miano

Użytkownik
Reakcje
70 0 0
Moje lokomotywy miały wyłączony analog, ale jechały bez możliwości sterowania, a w przypadku spadku napięcia nie powinny.
Jednak o ile pamiętam z przeszłości to w przypadku spadku napięcia reakcja jest różna, zależy od dekodera lokomotywy - część jedzie ze sterowaniem, część już przechodzi w analog.
Koledzy mówią o Err13 na myszy czyli brak systemu(?), ja nie miałem bo w pierwszej kolejności sprawdzałem czy niechcący nie zmieniłem adresu.
Zauważyłem jeszcze że w trybie bibliotek przełączając się miedzy boxami za każdym razem przerzucało mnie na początek listy lokomotyw.
Jeździmy na zwykłym MM bo na podstawie doświadczeń uważamy to za najbardziej stabilną opcję dla imprez/spotkań tej wielkości co ta, a do tej pory nie mieliśmy centralki pod Fredy.
W drugiej połowie sierpnia lub we wrześniu spróbujemy jeszcze raz, a będzie wtedy około 60 mb, ale impreza zamknięta to łatwiej pójdzie dojść do jakiś wniosków.
Tu mieliśmy Dzień Dziecka i reset był najszybszy...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 6
DCC 2
DCC 3
DCC 8
DCC 6