No to jedziemy dalej, ale po kolei. Do podwórek jeszcze dzisiaj wrócimy na chwilę
Może tak dla ogólnej orientacji zacznę od szkicu sytuacyjnego. Zorientowany jest niemal prawidłowo,linia na Warszawę biegnie prawie dokładnie w kierunku na zachód, a na Terespol - na wschód.
Tory stacyjne biegną na nasypie, droga wznosi się na ich poziom dopiero na wysokości rampy po prawej stronie. Budynki które fotografowałem lub mam zamiar to zrobić ponumerowałem i pokolorowałem; pozostałe są zaznaczone symbolicznymi białymi prostokątami bez dbałości o dokładną ilość, wielkość i ustawienie.
"Legenda":
1 - komórki piętrowe wrzucone dwa posty wyżej,
2 - komórki parterowe wrzucone w poprzednim poście. Komórki zamalowałem na kolor fiołkowy.
3 - kamienica (na planie kolor błękitny) obok komórek (widoczna jest już na ostatnim zdjęciu z pierwszej serii). Nie ma do niej dobrego podejścia dlatego poniżej tylko jeszcze jedno jej zdjęcie.
4 - ciąg trzech starych kamienic (na planie kolor żółty), które pochodzą z jednego okresu, ale stopniowo od lewej do prawej są coraz bardziej odnowione; widać wyraźnie jak zatracają swój pierwotny wygląd. W drugim poście (tu już się nie mieszczą) końcu fotki środkowej z nich (z bramą przejazdową) od strony podwórka.
Dalszy ciąg "legendy" będę dopisywał w kolejnych postach, w miarę zamieszczania zdjęć.