Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Model wykonałem w całości ręcznie, formy do odlewów tez zrobiłem ręcznie, kilka drobnych elementów wytrawiłem , wpis Jacka dotyczy zupełnie innego detalu ,obudowy do przekładni napędu do Ol49 .a całość prac trwał 6 miesięcy.
No to mi ulżyło, no bo jak to Pawlak w Samych swoich stwierdził recenzując mechaniczną młockarnię ... "powymyślali te głupkowate maszyny bo siły w rencach nie mieli"
Przedstawiam jeden z pierwszych modeli w skali1:32 jaki wykonałem 23 lata temu. Parowóz Pm32-2 w malowaniu jakie otrzymał po remoncie w Pile w 1995r. Nowe malowanie, kilka nowych detali. Model oczywiście całkowicie wykonany z metalu, najtrudniejsze było wykonać modele do odlania kół .
Prace trwały 1,5 roku, 23 lata temu nie było trawienia, druku 3D, odlewanie stawiały pierwsze kroki ,trzeba było robić wszystko ręcznie.Korbowody wykonałem z miedzioniklu (stare 20, 50, 100 złotówki ) spawane srebrem.
Prace trwały 1,5 roku, 23 lata temu nie było trawienia, druku 3D, odlewanie stawiały pierwsze kroki ,trzeba było robić wszystko ręcznie.Korbowody wykonałem z miedzioniklu (stare 20, 50, 100 złotówki ) spawane srebrem.