• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Bronco_Billy

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.532 34 1
Oczami wyobraźni widzę podpiętą do tej suki oliwkową bipę:)
Rozumiem, że chodzi tu o SU46 :p
Fiat jest tak piękny, że można umrzeć z zachwytu. Stoi wszak koło modelu z najwyższej półki i to metalowego i choć jest z żywicy NIE MA SIĘ CZEGO WSTYDZIĆ. Gratulacje!

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
:):)SP45 Z Odolan .....nic tylko jeszcze wagony z IV epoki z Gdyni lub Wawy i taki skład Neptuna lub Kaszuba z tamtych lat.....

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
A mnie niestety nie powala z nog ten model. Niestety juz na zdjeciach widac jak kiepsko i niedokladnie jest wykonany. Wyglada jak z plasteliny.

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.560 18 1
A mnie niestety nie powala z nog ten model. Niestety juz na zdjeciach widac jak kiepsko i niedokladnie jest wykonany. Wyglada jak z plasteliny.
Zywica zawsze pozostanie zywicą, to jest oczywista oczywistość. Przy tym załozeniu opinię o kiepskości i niedokładności wykonania tudziez plastelinowatości uwazam za krzywdzącą - rzecz jasna bynajmniej nie mnie :) Oczywiście mogłem się "postarać" i zrobić fotki, na których wyglądałby prawie jak z blachy, zaden problem, ale chyba nie o to chodzi. Jak na materiały z których powstał uwazam ze jest zrobiony mocno porządnie. Dałem fotkę fiata razem z SU46, gdyz "na zywca", bez oka obiektywu, ten loczek wytrzymuje to porównanie. Co nie zmienia faktu, ze jako zywiczny nie powinien w ogóle być porównywany z modelami z blaszek i stawiany w jednej linii.

A co do plasteliny to ja za takowy "model" uwazam na przykład ten (niestety aukcja zakończona i jeszcze nie wróciła, ale duze szanse ze wróci): http://allegro.pl/pkp-spalinowoz-su-45-175-roco-i2324489587.html
Bardzo czysto i schludnie wykonany, burty i czoła gładziuchne, zadnych braków.

(nie uzywałem literki 'ż", gdyż ona wyłącza mi kartę tv, a leci GP Monaco :)) no i wyłączyła się .....

pozdrawiam

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.807 32 2
Zywica zawsze pozostanie zywicą, to jest oczywista oczywistość. Przy tym załozeniu opinię o kiepskości i niedokładności wykonania tudziez plastelinowatości uwazam za krzywdzącą - rzecz jasna bynajmniej nie mnie :) Oczywiście mogłem się "postarać" i zrobić fotki, na których wyglądałby prawie jak z blachy, zaden problem, ale chyba nie o to chodzi. Jak na materiały z których powstał uwazam ze jest zrobiony mocno porządnie.
Żywica oddaje idealnie kształt formy do jakiej zostaje wlana. Można więc wyobrazic sobie model matkę wykonany z blaszekk a następnie form zrobioną przy jego wykorzystaniu. Taki odlew z żywicy nie będzie ustępował w jakości modelowi z blaszek. Tłumaczenie niedoskonałości modelu żywicznego tym że jest to właśnie żywica jest więc trochę niewłaściwe.
Nie odbierz tego jako krytykę twojego modelu, bo osobiście bardzo mi się on podoba. Pomimo pewnych niedoskonałości zachowane są proporcje, bardzo ładne malowanie i świetnie oddaje klimacik fiata.

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.560 18 1
W dobie dyskusji na temat nadciągającej drugiej inwazji stonek, o dziwo nie inspirowanej tym razem przez imperialistycznych wrogów zza oceanu, przedstawiam kilka fotek dzieła owych imperialistów - Big Boy 4019. Sceneria mocno księżycowa, gdyż czerwcowe zielenie średnio pasowały jako tło dla tej maszyny ...

big 15 infra.jpg

Załączniki

K

krokodyl

Gość
Od razu człowiek się uśmiecha;)
Czy ta lokomotywa może źle wyglądać?
Zresztą wszystkie Twoje sesje mają ten sam wysoki poziom- zabrakło mi tutaj tylko cieni drzew na loku.

Pozdr