• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Bronco_Billy

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
najbrudniejszy pociąg osobowy na forum doktora korwina -patyna agresywna na loku i na wagonach - umiaru w brudzeniu- oznaczenie loka krzywe-święta katarzyno, brak sprzęgu w loku obraz nędzy i rozpaczy -skład widmo wszyscy uciekli -total i jeszcze na niewłaściwym torze brr święta katarzyno

Daniel

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Hoard mam prośbę do ciebie.Pokaż nam coś ty w swoim życiu fajnego z modeli wyskrobał:) my z miłą chęcią ocenimy,będzie nas na pewno wielu do oceny:)

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
Daniel nie najeżdżaj mi tu na Hoarta:) Sprzęg się odłamał w podróży, jeszcze nie doklejony, więc racja. Oznaczenia krzywe bo krzywe - racja. Patyna agresywna jak dla kogo, dla Hoarta bardzo :) Jazda po niewłaściwym torze u nas raczej modna i na czasie, więc tu nie ma się czego czepiać. Za to interpunkcja i umiejętność budowania zdań złożonych - myślałem że też są modne ...
Mój błąd ze wstawiłem fotkę z rumunkiem w temacie Bhp i wyszedł ogólnie Hoartowy obraz nędzy i rozpaczy :)
Będzie więcej takich obrazów, a co! :)

TOMEK KRK

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Extra lokomotywa Mały Józek wyprodukowana przez General Electric dla byłego Związku Sowieckiego
ale musieli obejść się smakiem i kilka sztuk trafiło do Brazylii.

Pozdrawiam
Tomek

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.772 31 2
Bronco Billy, gratulacje za piękne zdjęcia pięknej lokomotywy. Od razu przyjemnie się ogląda. Szkoda że tak mało ludzi wie jak się robi dobre zdjęcie modelu.

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
centi_9.jpg

A u mnie na "plenerze" ostatnia już odsłona amerykańców. Tym razem model Baldwin Centipede. Maszyna - przynajmniej z wyglądu - była imponująca. Kilka liczb opisujących oryginał:
- długość 27,89 metra razy dwa;
- waga blisko 540 ton;
- moc 6.000 koni mechanicznych.
W realu - mocno awaryjna, skończyła jako popychadło towarowych w okolicach Altoony, głównie na Horseshoe Curve. Dla mnie kandydat numer jeden na pomnik kolejowej amerykańskiej gigantomanii lat 40tych. Pomnikiem niemniej nigdy nie została i nie będzie, gdyż hamerykańce wszystkie pocięli :(
Moja jest w malowaniu pasażerskim, mam do niej set czterech sześcioosiowych wagonów Pullman Heavyweights. Na moim plenerze nijak tego pokazać, bo sama zajmuje 4/5 jego długości.
Model rzecz jasna pozbawiony jest wad wersji rzeczywistej :)

centi_10.jpg
centi_3.jpg
centi_4.jpg
centi_2.jpg
centi_5.jpg
centi_6.jpg
centi_7.jpg
centi_8.jpg
centi_9.jpg

OP
OP
Bronco_Billy

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 18 1
A dziś na plenerze SP45 :) Idea była taka żeby spróbować odwzorować barwy, w jakich te maszyny opuszczały zakłady HCP w latach 70-tych. Czy się udało? Cholercia wie, bo zdjęć kolorowych mało, a i tak te co są zawsze coś przekłamują. Grunt że mnie sie podoba:)

SP45-139-1.jpg
SP45-139-2.jpg
SP45-139-3.jpg
SP45-139-4.jpg
SP45-139-5.jpg

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
857 77 5
Wygląda obłędnie.....nie wiem, czy kolory odpowiadają ówczesnym czasom, ale wyglądają fajnie. Tylko jedna malutka uwaga. Cyfry i litery powinny być w wersji ''szczupłej''