• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Bombardier/Alstom Traxx - Zdjęcia

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.173 504 30
To, że jedzie z opuszczonymi pantografami? Ale to widać tylko na filmie, ze zdjęcia tego się nie da stwierdzić. Ale jeżeli to były manewry (tak jest w opisie filmu), to lokomotywa nie powinna mieć sygnałów pociągowych.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12
To, że jedzie z opuszczonymi pantografami? Ale to widać tylko na filmie, ze zdjęcia tego się nie da stwierdzić. Ale jeżeli to były manewry (tak jest w opisie filmu), to lokomotywa nie powinna mieć sygnałów pociągowych.
Andrzeju, do zdjęć wiele rzeczy można zrobić... A poza tym, może ten sprzęt ma tę możliwość, by bez jakich kolwiek problemów wyjechać na dojazdówce jako pociąg i pod siecią patyki w górę... Sam ciekaw jestem możliwości ww pojazdu kolejowego z napędem...

Pozdr,...

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.167 1 0
Panie Andrzeju opis faktycznie może wprowadzać w błąd.

Harry - tak ta lokomotywa ma system dojazdowy last mile. W polskich lokomotywach taki system mają chyba niektóre nowe Dragony. Nie wiem na jakich odległościach lokomotywa może używać silnika diesla ale jest to chyba bardzo przydatne.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12
Panie Andrzeju opis faktycznie może wprowadzać w błąd.

Harry - tak ta lokomotywa ma system dojazdowy last mile. W polskich lokomotywach taki system mają chyba niektóre nowe Dragony. Nie wiem na jakich odległościach lokomotywa może używać silnika diesla ale jest to chyba bardzo przydatne.
Dojazdówki mają także niektóre Gamy z Pesy... teraz certyfikują Gamę dwunapędową (normalna jazda z pociągiem pod drutem lub bez np na lk 213-z Wejcherowa na Hel)
A co do Dragona, to FPL na swoich w trakcie prac na lk7(Warszawa -Dorohusk) jeżdżąc objazdami na odcinku Łuków -Lublin ponoć ganiał w ten sposób. Plota niesie, że lok na bezdruciu poszedł 120km/h... Zdarzają sie i takie kwiatki
,ale to już oftop...
Pozdr,...

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.173 504 30
Andrzeju, do zdjęć wiele rzeczy można zrobić... A poza tym, może ten sprzęt ma tę możliwość, by bez jakich kolwiek problemów wyjechać na dojazdówce jako pociąg i pod siecią patyki w górę
Kolega chyba mnie nie zrozumiał. Nie piszę w ogóle o jeździe bez prądu, tylko o tym, że w opisie filmu jest podane, że były to jazdy manewrowe, a nie pociągowe. Jeżeli tak było, to lokomotywa powinna mieć sygnały manewrowe, a nie pociągowe. Więc cała dyskusja o możliwościach tej lokomotywy jest zupełnie obok mojej uwagi...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12
QUOTE="Andrzej Harassek, post: 1067193, member: 4407"]Kolega chyba mnie nie zrozumiał. Nie piszę w ogóle o jeździe bez prądu, tylko o tym, że w opisie filmu jest podane, że były to jazdy manewrowe, a nie pociągowe. Jeżeli tak było, to lokomotywa powinna mieć sygnały manewrowe, a nie pociągowe. Więc cała dyskusja o możliwościach tej lokomotywy jest zupełnie obok mojej uwagi...[/QUOTE]

No i tu patrz proszę pierwsze zdanie...
Andrzeju, do zdjęć wiele rzeczy można zrobić...
Co do samych możliwości sprzętu, może i dyskusja zbędna, moze nie...

Pozdr,...
[

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12
Kolega chyba mnie nie zrozumiał. Nie piszę w ogóle o jeździe bez prądu, tylko o tym, że w opisie filmu jest podane, że były to jazdy manewrowe, a nie pociągowe. Jeżeli tak było, to lokomotywa powinna mieć sygnały manewrowe, a nie pociągowe. Więc cała dyskusja o możliwościach tej lokomotywy jest zupełnie obok mojej uwagi...
No i tu patrz proszę pierwsze zdanie...
Andrzeju, do zdjęć wiele rzeczy można zrobić...
Co do samych możliwości sprzętu, może i dyskusja zbędna, moze nie...

Pozdr,...
[