• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

BEZ KIT'U: Makiety i dioramy KaMaPi - Zima H0 i H0e

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
ja dziadka nie uśmiercę, co więcej mam nadzieję, że to nie była aluzja i porównanie co do stopnia ciekawości... hahaha Morza nie będzie ale jet staff... ;) tzn dopiero pierwsze zalewanie, po tym malowanie i znowu... powstają tez drzewka, robota wre...

Załączniki

Baldwin

Znany użytkownik
Reakcje
488 0 0
Nie aluzji w tym żadnej nie było ,tylko takie małe wspomnienie skeczu ,tej grupy kabaretowej odnośnie dziadka.
No popatrz a już miałem zapytać ,czy staw będzie , bo przecież zima to także ligawki , no i bankowo zaskoczeni drogowcy . :D

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
żeby nie było, że nic nie robię... robię - tylko czasu ostatnio brak, ale działam. Zadrzewiło się, staw wysechł,jakieś resztki uschniętych szuwarów, no i cały czas testuję ze śniegiem. Parę fotek z dzisiejszego dłubania.

Załączniki

Reakcje
0 0 0
Rzeczywiście nie KITUJESZ Karol :!: Szacunek tym większy że robisz wszystko sam, jesteś kreatywny, wymyślasz, kombinujesz, próbujesz. Kwintesencja prawdziwego modelarstwa. Wyobrażam sobie jaką sprawia Ci to radość :D
Trochę szkoda że nie widać całej pracy na zdjęciach, ale to Twoja decyzja. Pokazujesz po trochu co chcesz pokazać a najlepsze pewnie zostawiasz na koniec spektaklu :D
Brawo.

ps. Przez Ciebie teraz będę "musiał" u siebie zaplanować jakiś fragmencik wysokogórski (tak aby śnieg nie dziwił w środku lata :LOL: )

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Marek... jak Wam zabraknie to jeszcze będziesz z tego stawu czerpać i polewać, yyyy... to znaczy gasić ;)
Swoimi pozytywnymi komentarzami tak mnie nastroiliście, że w przypływie dobrego nastroju i weny, popełniłem drugie wzgórze, ośnieżyłem, posadziłem drzewa, słupki i na nie również spadł śnieg. Niedługo prace przeniosą się na drugie wzgórze, które również pokryje zimowy las. Dojdą postaci i scenki... ale to niebawem :)

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.264 66 5
No i już nie wiem, czy patrzę przez okno, czy na komputer. EFEKT SUPER !!! :D

Jestsze mnię się zrymło niekconcy ;)

Naprawdę fajnie. Brakuje jedynie dymu z komina :) Ale od czego jest photoshop ;)

pozdr

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Super,choć nie cierpię zimy,z niecierpliwością czekam na wiosnę na tej makiecie.Nawet widzę Karolku że sprzęt przygotowałeś ,na wypadek gdy by tory bardziej zasypało :D

Załączniki

Reakcje
1.786 13 0
Karolku - coś pięknego wyszło :D , i na miarę obecnej pory roku - aż czuć w powietrzu -25 stopni :D .
Śnieżek bialutki i puszysty, więc może do scenek rodzajowych pasowało by, gdyby ludzie będący na spacerze w pobliżu lepili bałwanka :roll: , :p .

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Projectps - dziękuję :)
Daniel - miały być bachory właśnie z bałwanem, ale nie znalazłem figurek polityków, więc chyba zrobię dzieciaki na łyżwach... albo bałwan lepiej i wędkarz łowiący w przeręblu na mormyszkę. Się zobaczy jeszcze...
Mareczku - no to jeszcze sobie chwilę na tą wiosnę poczekasz ;) bo najpierw dokończę zimową. Poza tym jak łopatą kokę zgarniać? Jak mi za dużo poleci na makietę to wciągam; za drogi jest ten materiał żeby go łopatą ;)
Kris - nie trzeba w photoshopie - wystarczy podłubać i ulepić "prawdziwy". Ty do mnie wierszem, to ja Ci za to "zrobiłem dym" :LOL:

Załączniki

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Zbyszku - pewnie to samo co z makietą z zielenią, każda się kurzy i działa na nią światło. Jeśli chodzi o biel śniegu to biorąc pod uwagę to z czego jest zrobiony, na pewno łatwo nie zżółknie. Co więcej moja diorama inaczej niż większość zimowych, nie jest tylko posypana śniegiem, ale jest on utwardzony i permanentny. Można wiec w razie potrzeby odkurzać ją, albo przedmuchać żeby pozbyć się kurzu, bez utraty śniegu.