• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

BEZ KIT'U: Makiety i dioramy KaMaPi - Zima H0 i H0e

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
No to poniżej to co udało mi się dziś wydłubać w ciągu dwóch godzin. Posadziłem drzewa, zaśnieżyłem, urosły krzaczory, postawiłem slupy i zawiesiłem kabel. Do poprawienia pozostało torowisko wąskotorowe i wrzucenie trochę życia i postaci.

Załączniki

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
KuKu napisał(a):
KAMAPI, poszedł podłubać tak mi napisał.
To musi mieć wielkiego klupa skoro dłubanie aż tyle mu zajęło :D szybciej by to zrobił w kulturalny sposób -smorknął w chusteczkę :LOL:
KAMAPI napisał(a):
A_Tox napisał(a):
Wystawiłeś makietę na noc za okno?
yyy...? w jakim sensie, możesz jaśniej bo nie zrozumiałem.
Jaśniej Karolku już chyba nie można, A_Tox zasugerował że ci ją z tego okna buchnie nocką :D

A_Tox

Użytkownik
SKMK
Reakcje
0 0 0
KAMAPI napisał(a):
A_Tox napisał(a):
Wystawiłeś makietę na noc za okno?
yyy...? w jakim sensie, możesz jaśniej bo nie zrozumiałem.
Przy obecnej aurze uzyskanie krajobrazu zimowego może się sprowadzić do wystawienia makiety za okno i oczekiwania na naturalne osadzenie szadzi/szronu/śniegu ect.
Generalnie całkiem ładna ta zimowa sceneria jest.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.621 36 1
:shock: Zdjęcie 1323 (mimo rączki od łopaty) wręcz mega bombastyczne!!!! Szare niebo z chmurami zapowiadającymi dalsze opady.... No klimat ekstra. Jedynie wagony nie są zaśnieżone, ale pewnie było Ci szkoda - i słusznie. FANTASTYCZNY "EFEKT ZIMY" :shock:

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzięki za miłe słowa Panowie. Wagonów nie śnieżyłem póki co, bo rzeczywiscie szkoda brudzić. Może pokuszę się o lekki "makijarz" dla nich na koniec; do finałowych fotek :)

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
No to scenka ci się udała, brrrr choć nie cierpię zimy,to fajnie okiem rzucić na zimowy kawałek krajobrazu ,oczywiście w ciepłym pokoiku :D Po tym jak ostatnio sprzedałeś swoją ostatnią makietkę,tą chyba zostawisz dla siebie?

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
marekw111 napisał(a):
No to scenka ci się udała, brrrr choć nie cierpię zimy,to fajnie okiem rzucić na zimowy kawałek krajobrazu ,oczywiście w ciepłym pokoiku :D Po tym jak ostatnio sprzedałeś swoją ostatnią makietkę,tą chyba zostawisz dla siebie?
Och dziękuję! :D Mistrzuniu! :p na żywo wygląda znacznie lepiej, zdjęcia strasznie spłaszczają...
Hahaha nawet nie zdążyłem Ci odpisać na ten post, a już dostałem parę maili na PW z pytaniem czy nie sprzedam.
Otóż tak: najpierw oczywiście dokończę dioramę 8) A po tym zrobię finalną sesję, moze jakis filmik krótki, aby uwiecznić makietę. Rzeczywiście myślałem żeby po tym sprzedać ją na alledrogo, bo potrzebuję jeszcze finansów na moje kolejne prace, materiały, zbudowanie szafy, w której powstaną moduły o różnej tematyce, ale pod wspólnym szyldem "BEZ KIT'U". Wtedy wreszcie zrobię projekty, które zostawię sobie. Nastanie wtedy wiosna na makiecie i nie bedziesz mi już gadał jak nie lubisz zimy ;) :p
Czyli zapraszam do oglądania dalszej relacji z końcówki budowy makiety "Zima H0 i H0e", a jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany to wolę sprzedać komuś z forum niż na alledrogo, więc zapraszam do kontaktu na PW.

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Panie Adminie! Niestety Forum dalej szwankuje. Poczta na forum nie działa, nie można pisać na PW, bo wiadomości nie wychodzą. Przy dodawaniu kolejnych postów i fotek jest info, że nie można połączyć się z serwerem i wszystko wykrzacza, a kiedy cofniesz i spróbujesz ponownie to okazuje się, że post się pojawił. To samo dotyczy wiadomości, tyle że one nie opuszczają skrzynek nadawczych.
Naprawcie bo to uciążliwe.

Reakcje
1.786 13 0
KAMAPI napisał(a):
Panie Adminie! Niestety Forum dalej szwankuje. Poczta na forum nie działa, nie można pisać na PW, bo wiadomości nie wychodzą. Przy dodawaniu kolejnych postów i fotek jest info, że nie można połączyć się z serwerem i wszystko wykrzacza, a kiedy cofniesz i spróbujesz ponownie to okazuje się, że post się pojawił. To samo dotyczy wiadomości, tyle że one nie opuszczają skrzynek nadawczych.
Naprawcie bo to uciążliwe.
No u mnie tez tak samo szwankuje, w identntyczny sposob :(

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
A w międzyczasie jak schnie kolejna warstwa śniegu i malują się figurki, postanowiłem nie tracąc czasu rozpocząć przygotowania o kolejnego projektu, tym razem zielonego i odrobinę leśnego... dlatego też powstały szkielety do kilkunastu drzewek, a kilka powstało prawie na gotowo wczoraj. Za jakiś czas będzie to kolejny/osobny wątek, póki co foty z "młodnika" ;)

Załączniki

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
KAMAPI napisał(a):
Murek jest ze 120 letniej cegły rozbiórkowej z Malborka :D trochę przeskalowany, ale poza tym real, nie? :p
Ja cię nie mogę,wiedziałem,tą trzecią od lewej trzymał sam w rękach wielki Ulrich von Jungingen,pamiętam,to na 100% ona!!! :D

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Makieta w zasadzie skończona, także wystawiam kolejne foty i niedługo finałowa relacja. Zaraz po tym makieta wędruje do działu "giełda" i na allegro.

Załączniki

Mateusz B

Moderator Grupy KKMK
Zespół forum
KKMK
H0e
Reakcje
353 2 0
Piękne klimaty :D
Jak autobus na stałe to możesz go ośnieżyć, ubłocić, i zaparować szyby ;)
Nie mogę się doczekać nowego projektu ;)

OP
OP
KAMAPI

KAMAPI

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ahhhh..... dziękuję Panowie! :)
Otóż autobus nie jest "na stałe", nie chciałem tez zimowo patynowac taboru, jutro zrobię fotki z przypruszeniem śniegiem taboru, i to przypruszenie jako jedyne ni będzie stałym śniegiem tylko posypką. Reszta tak jak pisałem jest na stałe i można ją odkurzać odkurzaczem.
Niebawem finałowe fotki.