• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny AWL/Lima - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii ED250

Waldens

Nowy użytkownik
PGMK
Reakcje
28 0 0
Miałem zamówiony cały zestaw po promocyjnej cenie z opcją zapłaty przelewem tradycyjnym. Dzisiaj otrzymałem maila z numerem konta i prośbą o dokonanie wpłaty do 3.07, w przypadku jej braku zamówienie zostanie anulowane. Jest też opcja zastąpienia wersji analogowej cyfrową DCC z dźwiękiem + 370 PLN lub wersja cyfrowa DCC z dźwiękiem i oświetlenie wnętrza + 750 PLN. Czy ktoś otrzymał też taką wiadomość ?
Tak, ja dostałem i opłaciłem zgodnie z informacją na mailu.

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
741 3 0
Ale czy to dotyczy wszystkich modeli, czy tylko analogowych?
Na razie tylko analogi.

Skąd taka informacja? Nic nie ma na fb hottmodel. Masz już model? Jakąś foto relacje z unboxingu można prosić?
Dzwonił do mnie pan z sklepu potwierdzić adres wysyłki. Paczka w przygotowaniu. Zgaduję że wszyscy dostaną modele w okolicach środy/czwartku.

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
741 3 0
Wielu wietrzyło scam, tymczasem jest! Na gorąco, paczka dotarła:
DSC_0135.jpg

W środku kolejna:
DSC_0136.jpg

DSC_0137.jpg

I w końcu!
DSC_0138.jpg

DSC_0139.jpg

Dziobak w całej okazałości!
DSC_0141.jpg

DSC_0142.jpg

Czekam na dekoder 21MTC, więc dziś tylko testy w analogu.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.714 37 1
Wielu wietrzyło scam, tymczasem jest! Na gorąco, paczka dotarła:
Zobacz załącznik 1130634

W środku kolejna:
Zobacz załącznik 1130635
Zobacz załącznik 1130636

I w końcu!
Zobacz załącznik 1130637
Zobacz załącznik 1130638

Dziobak w całej okazałości!
Zobacz załącznik 1130639
Zobacz załącznik 1130640

Czekam na dekoder 21MTC, więc dziś tylko testy w analogu.
A czy można zobaczyć jak wyglądają sprzęgi międzywagonowe? Czy to zwykle haczyki czy raczej coś na wzór sprzegów EN57 od PIKO?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.985 577 30
A czy można zobaczyć jak wyglądają sprzęgi międzywagonowe? Czy to zwykle haczyki czy raczej coś na wzór sprzegów EN57 od PIKO?
Michał, chyba żartujesz? Model z oświetleniem sterowanym dekoderem i "zwykłe haczyki"? To nie ta epoka, Lima to naprawdę niezła firma. Nie wyobrażam sobie, żeby nie było połączenia elektrycznego między wagonami.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.985 577 30
Widzę kolejną złośliwą ocenę mojego wpisu przez kolegę @robertmuszka. Proszę o natychmiastowe wyjaśnienie, czemu jest przeciwny kolega Robert (proszę o merytoryczne uzasadnienie) albo o wycofanie oceny "jestem na nie".

Noah

Znany użytkownik
Reakcje
741 3 0
Gdyby ktoś miał wątpliwości czy to "przemalowanka", bądź konwersja, to oto dowód. Nowa forma należy do AWL.

DSC_0168.jpg

To na tory!
DSC_0175.jpg

Malowanie jest w porządku. Największą wadę w moim modelu widać na zdjęciu poniżej, ale ją zaakceptowałem. W czasie zabawy model i tak ich zyska więcej. :)
Odległości między członami są takie same jak w RailJet'cie Roco którego też posiadam.
Minus to gdzieniegdzie wystające kable od sprzęgów.
DSC_0177.jpg

W ogóle, to długi ten dziobak! Nie wchodzi mi w perony. :(
DSC_0180.jpg

DSC_0184.jpg

Jeżeli chodzi o jazdę, to nie wypowiadam się na razie na temat pracy silnika, bo pod analogiem to i model Roco płynnie u mnie nie jeździ.
Natomiast jeżeli chodzi o wykolejanie, to jest naprawdę dobrze! W zasadzie skład wykoleił mi się tylko 2 razy w losowych miejscach, natomiast tam gdzie w szczególności modele ACME mają problemy (głównie rozjazdy za łukami) przechodzi płynnie. A dowodem niech będzie ten przejazd przez rozjazd i od razu krzyżówkę Piko:

OP
OP
A

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
8.286 136 1
Wow. Jestem pod wrażeniem. Naprawdę model robi wrażenie (polonizacja, malowanie-oznakowanie, opakowanie)(y)
Jeżeli firma AWL będzie tak się rozwijała, to może być jednym z ważniejszych rozgrywających na naszym rynku. Z niecierpliwością czeka na kolejne projekty:)

matidj201

Aktywny użytkownik
Reakcje
456 9 0
Gdyby ktoś miał wątpliwości czy to "przemalowanka", bądź konwersja, to oto dowód. Nowa forma należy do AWL.

Zobacz załącznik 1130712

To na tory!
Zobacz załącznik 1130713

Malowanie jest w porządku. Największą wadę w moim modelu widać na zdjęciu poniżej, ale ją zaakceptowałem. W czasie zabawy model i tak ich zyska więcej. :)
Odległości między członami są takie same jak w RailJet'cie Roco którego też posiadam.
Minus to gdzieniegdzie wystające kable od sprzęgów.
Zobacz załącznik 1130714

W ogóle, to długi ten dziobak! Nie wchodzi mi w perony. :(
Zobacz załącznik 1130715
Zobacz załącznik 1130716

Jeżeli chodzi o jazdę, to nie wypowiadam się na razie na temat pracy silnika, bo pod analogiem to i model Roco płynnie u mnie nie jeździ.
Natomiast jeżeli chodzi o wykolejanie, to jest naprawdę dobrze! W zasadzie skład wykoleił mi się tylko 2 razy w losowych miejscach, natomiast tam gdzie w szczególności modele ACME mają problemy (głównie rozjazdy za łukami) przechodzi płynnie. A dowodem niech będzie ten przejazd przez rozjazd i od razu krzyżówkę Piko:

A jaka jest jakość nadruku np tablic „wyświetlaczy” czy tych w szybach od drzwi ?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 12
Tabor 13
M
Tabor 20