Pytanie do osób, które widziały ten model. Jak to jeździ? Jest do delikatny model wyczulony na wszystkie nierówności toru czy pojedzie po wszystkim?
No i jakie odczucia wizualne?
Kto już widział na żywo czy bawił się modelami Pendolino czy ICE-1 marki Lima wie, że te modele są wykonane dość porządnie, ale raczej w segmencie Hobby. Mają plastikowe pantografy i są bardzo lekkie. Owa lekkość powoduje, że w ciasnych łukach opór toczenia zaczyna być widoczny. Wystarczy jednak dociążyć wagon silnikowy i wszystko jest OK. Dość spore są również odległości pomiędzy wagonami - można by było je trochę zmniejszyć.
Wątpie by producent wyeliminował te mankamenty, bo to wiązałoby się z dość sporymi kosztami. Być może wagon silnikowy został fabrycznie dociążony na zlecenie AWL ale to wie tylko ta firma.
Ja i tak się cieszę, że model powstał

Nie chcę wzbudzać tym postem jakiś dyskusji o jakości - model bazowy jest jaki jest i nic w najbliższym czasie tego nie zmieni - chcę się tylko podzielić uwagami na temat modelu bazowego który miałem przyjemność mieć w swoich zbiorach.