• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny AWL/Lima - modele elektrycznych zespołów trakcyjnych serii ED250

OP
OP
A

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.889 130 1
Z Facebooka AWLmodel.eu:
Prawie 2,2 metra długości... robi wrażenie.

Premiera naszego modelu ED250 Pendolino w ramach III edycji Wystawy Makiet Kolejowych na Dworcu Łódź Fabryczna.

508989293_122134078286764528_270621819851463193_n.jpg

Super:):) a kiedy wjedzie do magazynów?:)
AWLmodel.eu: analogowa wersja na koniec czerwca/DCC z dźwiękiem w drugiej połowie lipca. Będzie też wersja z oświetleniem wnętrza. Szczegóły w tym tygodniu.

Waldens

Nowy użytkownik
PGMK
Reakcje
28 0 0
Pytanie do osób, które widziały ten model. Jak to jeździ? Jest do delikatny model wyczulony na wszystkie nierówności toru czy pojedzie po wszystkim?

No i jakie odczucia wizualne?
Troszkę to pytanie o odczucia podobne jak pytanie o gust. A jak wiadomo z gustami się nie dyskutuje. Ja osobiście czekam na wersję DCC z dźwiękiem i oświetleniem. I chcę sobie kupić.

Znajomy w Łodzi powiedział mi że sobie nie kupi i tyle. Ale z tego co wiem to on uwielbia epokę III/IV. Wszystko co stare, a wagony najlepiej tylko oliwkowe. Ma do tego prawo tak chcieć.

Mi się na makiecie ten zestaw podobał. Ale niektzórzy twierdzą że to przemalowanka z LIMA. Choć na zdjęciach powyżej w poście widać różnice na dachu w konstrukcji, więc może tak będzie docelowo faktycznie wyglądał?

Ciekawe jak wyjdzie im wersja ta od AWL ? Zobaczymy. Cierpliwie czekamy.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.872 53 2
Pytanie do osób, które widziały ten model. Jak to jeździ? Jest do delikatny model wyczulony na wszystkie nierówności toru czy pojedzie po wszystkim?

No i jakie odczucia wizualne?
Kto już widział na żywo czy bawił się modelami Pendolino czy ICE-1 marki Lima wie, że te modele są wykonane dość porządnie, ale raczej w segmencie Hobby. Mają plastikowe pantografy i są bardzo lekkie. Owa lekkość powoduje, że w ciasnych łukach opór toczenia zaczyna być widoczny. Wystarczy jednak dociążyć wagon silnikowy i wszystko jest OK. Dość spore są również odległości pomiędzy wagonami - można by było je trochę zmniejszyć.
Wątpie by producent wyeliminował te mankamenty, bo to wiązałoby się z dość sporymi kosztami. Być może wagon silnikowy został fabrycznie dociążony na zlecenie AWL ale to wie tylko ta firma.
Ja i tak się cieszę, że model powstał :)
Nie chcę wzbudzać tym postem jakiś dyskusji o jakości - model bazowy jest jaki jest i nic w najbliższym czasie tego nie zmieni - chcę się tylko podzielić uwagami na temat modelu bazowego który miałem przyjemność mieć w swoich zbiorach.

eSeMzOp

Nowy użytkownik
Reakcje
17 0 0
Miałem zamówiony cały zestaw po promocyjnej cenie z opcją zapłaty przelewem tradycyjnym. Dzisiaj otrzymałem maila z numerem konta i prośbą o dokonanie wpłaty do 3.07, w przypadku jej braku zamówienie zostanie anulowane. Jest też opcja zastąpienia wersji analogowej cyfrową DCC z dźwiękiem + 370 PLN lub wersja cyfrowa DCC z dźwiękiem i oświetlenie wnętrza + 750 PLN. Czy ktoś otrzymał też taką wiadomość ?

KronosVV

Aktywny użytkownik
Reakcje
122 7 0
Miałem zamówiony cały zestaw po promocyjnej cenie z opcją zapłaty przelewem tradycyjnym. Dzisiaj otrzymałem maila z numerem konta i prośbą o dokonanie wpłaty do 3.07, w przypadku jej braku zamówienie zostanie anulowane. Jest też opcja zastąpienia wersji analogowej cyfrową DCC z dźwiękiem + 370 PLN lub wersja cyfrowa DCC z dźwiękiem i oświetlenie wnętrza + 750 PLN. Czy ktoś otrzymał też taką wiadomość ?
Tak. Ja dostałem

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 12
Tabor 13
M
Tabor 20