• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Man Lions City E 18, nowa forma Rietze, nowy model z VHH, wszystkie elektryki które jeżdżą w Hamburgu w barwach VHH mają nadane imię
zaczynające się na E, dzisiaj eDelin, wcześniej już pokazywałem Eliasa, Eltone i Elenę, nie wiem co będzie za kilka lat bo tabor jest sukcesywnie wymieniany , mam nadzieję ze Etomas również wyjdzie i będzie w naszej skali odwzorowany.
Zdjęcie na Flickrze;
https://flic.kr/p/2osNXFt
DSC_0828.jpg
DSC_0829.jpg
DSC_0832.jpg
DSC_0835.jpg
DSC_0839.jpg
DSC_0843.jpg
DSC_0845.jpg

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Michał z Marcinem pokazali swoje reklamówki, czas na mnie.
Model z 2011 wydany przez Stadt im Modell z reklamą popularnego sklepu modelarskiego na przełomie lat 80/90, bardzo fajnie odwzorowany pod względem zgodności z oryginałem, bo nawet powtórzyli numer taborowy koło tylniego wyświetlacza, co wcale nie było normą w HHA.
https://www.hamburger-fuhrparklisten.de/26.busbilder/1800hha2201/slides/2291-41,HHA,LA.html
A2 (1).png
A2 (2).png
DSC_0924.jpg
DSC_0925.jpg
DSC_0926.jpg
DSC_0930.jpg

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Dzisiaj taki model do zakupu którego zostałem niejako przymuszony ponieważ był w zestawie z modelem na którym mi bardzo zależało.
W sumie miałem go puścić dalej, ale jak zobaczyłem że jest z czasów jak rietze stosowało jeszcze porządny tampodruk to mi się go zrobiło żal.
MB O 530G FL z Kilonii.
DSC_0954.jpg
DSC_0956.jpg
DSC_0959.jpg
DSC_0960.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4