• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Wiajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj zgodnie z obietnicą daną Maćkowi kolejny Greyhound, MC-9 Crusader II, koń pociągowy i najtrwalszy pojazd w ich flocie, wraz z wersją
MC-12 pokazaną na zdjęciu był produkowany przez 20 lat (1978-1998), autobus o urodzie klocka drewna obciosanego toporkiem którą to urodę
nadrabiał niezawodnością i wysokimi przebiegami.
Bardzo ciekawe malowanie z początku lat 90-ych "Shadow Trim"
https://flic.kr/p/buPXKi
A1.png
DSC_0999.jpg
DSC_1000.jpg
DSC_1001.jpg
DSC_1002.jpg
DSC_1007.jpg
DSC_1008.jpg

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Żeby nie przynudzać za bardzo tymi amerykańcami, dziś coś co jest najliczniej u mnie prezentowane czyli Hamburg.
Jeden z ostatnich wypustów Rietze, MB O 530 Citaro FL w oznaczeniach trzech przewoźników; Deustche Bahn, Autokraft Kiel i Hamburger Verkehrs Verbund, i ten trzeci a w zasadzie jego logo umieszczone na pojeździe zdecydowało o tym że go wciągnąłem do kolekcji.
AK120-1.jpg
DSC_1013.jpg
DSC_1014.jpg
DSC_1015.jpg
DSC_1019.jpg
DSC_1020.jpg

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.398 1 0
Żeby nie przynudzać za bardzo tymi amerykańcami, dziś coś co jest najliczniej u mnie prezentowane czyli Hamburg.
Jeden z ostatnich wypustów Rietze, MB O 530 Citaro FL w oznaczeniach trzech przewoźników; Deustche Bahn, Autokraft Kiel i Hamburger Verkehrs Verbund, i ten trzeci a w zasadzie jego logo umieszczone na pojeździe zdecydowało o tym że go wciągnąłem do kolekcji.
Zobacz załącznik 981782 Zobacz załącznik 981783 Zobacz załącznik 981784 Zobacz załącznik 981785 Zobacz załącznik 981786 Zobacz załącznik 981787
I wtedy wchodzę ja... Cały na biało.
Tak poważniej, fantastyczny i minimalistyczny model. Klasyczna lekkość. Jeździłbym od pętli do pętli.
W

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.364 2 0
Chociaż autobusów nie zbieram to po waszych prezentacjach koledzy coraz bardziej zastanawiam się czy nie wyjść w ten temat bo wyglądają świetnie(y)i tak samo jest z tym Tomku taki biały klasyczny a wygląda kapitalnie.gratuluję.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Miałem dziś wrócić już do Greyhoundów, ale skoro ostatnim modelem był autokraft, to dziś kolejny z tej floty.
Jedno z najnowszych dzieci brekiny Setra S 140 ES, model doskonale znany z wykonania nieistniejącej już firmy IMU/Stettnisch.
Trochę ich poniosło z kloszami reflektorów, pomijając ten minus to reszta im bardzo fajnie wyszła(y)
AK 565 KI - CV 668 Setra S140 ES Foto Jens Christensen.jpg
DSC_1046.jpg
DSC_1047.jpg
DSC_1048.jpg
DSC_1049.jpg
DSC_1050.jpg
DSC_1052.jpg
DSC_1054.jpg

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Jako że porządna niemiecka Setra nie wzbudziła takiego zainteresowania jak zramolały Greyhound, zmusiliście mnie do zakupu kolejnych złomów,
aktywnie w tym mi pomogli Piotrek i Jacek za co im serdecznie dziękuję.
MC-7, strasznie mi się ten model spodobał, w sumie to ten model zabił legendę Scenicruisera w wykonaniu GM, a jego następne generacje wybiły im z głowy produkcję autokarów.
Greyhound Canada w ciekawej opcji "Cargo Coach", czyli do przewozu paczek, screeny z flickra, ostatnio linki tu nie chcą się ładować.
Na drugiej fotce jest tak świetnie obity że przypuszczam że obsługiwał relację Toronto-Zakopane ;)
A1.png
A2.png
A3.png
DSC_1119.jpg
DSC_1120.jpg
DSC_1121.jpg
DSC_1122.jpg
DSC_1123.jpg
DSC_1125.jpg
DSC_1126.jpg
DSC_1128.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data