Witajcie, dzięki za oceny i komentarze
Ostatnio mój pesel obchodził kolejną rocznicę wydania, i z tej okazji moja luba przelała mi na konto kilka stówek abym sobie kupił w końcu
nową kurtkę, jako że "zima której ni ma" się kończy, a ja ze swoją ramoneską tworzymy udany związek i nie potrzebujemy żadnej nowej kurtki
spożytkowałem pieniądze na co innego, czy dobrze ?, oceńcie sami.
Rapido Trains inc. , kanadyjska firma zajmująca się produkcją mniej popularnych modeli kolejowych stworzyła model autobusu który powinien
stać w Sevres jako wzorzec dla wszystkich firm modelarskich, jak się powinno robić modele w XXI wieku.
Aby nie popełnić żadnych błędów oni po prostu taki autobus kupili aby móc w spokoju jak najwięcej detali odwzorować
GMC Fischbowl, autobus w stanach i w Kanadzie tak samo popularny jak u nas Ikarusy.
Model jest wykonywany w dwóch standardach, w obu ma skrętne koła, gablotkę z mini dioramką, kalkomanie, dodatkowy komplet części zamiennych,
wersja De luxe jest oświetlona, wewnątrz i na zewnątrz, ma odtworzone poręcze dla stojących pasażerów, oraz pomalowane wnętrze.
Tutaj pokazuję model z St.louis w wersji z klimatyzacją i świetlikami, ale są też wersje bez klimy, z dolnym oszkleniem środkowych drzwi,
z napędem CNG, oraz w układzie 2-2-0.
I ze światełkami