• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Dzisiaj ostatni brekinowy Ikarus 255.71 w kolorze niebiesko-białym, model wybrałem nieprzypadkowo ponieważ
waśnie w takich barwach był zakupiony przez Bielską Fabrykę Maszyn Włókienniczych "BEFAMA", wcześniej pokazywany Ikarus 55
również był eksploatowany przez tę firmę.

DSC_0109.jpg
DSC_0111.jpg
DSC_0112.jpg

no i rodzinka w komplecie;

DSC_0114.jpg
DSC_0118.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.501 47 0
Niebieski najbardziej mi się podoba, zresztą dlatego został i u mnie w kolekcji. Co więcej teraz zrobili 280-kę w takich samych kolorach idealnie do niego pasującą. Też czeka u mnie na podrobienie. Bardzo ładne, wyraziste zdjęcia robisz. Z przyjemnością się na nie patrzy.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Ikarus jeszcze długo w naszym kraju będzie wywoływał emocje, szkoda że ta wspaniała marka nie przetrwała czasów transformacji, tak jak
i nasze krajowe:( i nie tylko, Tatra z kabiną Dafa, ciężarowej Skody-Liaz już nie zobaczymy w nowych wcieleniach, Karosa to Irisbus,
Sanos, TAM i Ikarbus jeszcze coś tam na Bałkanach tworzy, ale nasze znikające PKS-y już ich nie kupią.
Całe szczęście że powstały grupy pasjonatów ratujące te konstrukcje sprzed lat i coś tam dla potomnych zostanie, no a my kolekcjonerzy i
modelarze z byłego bloku RWPG mamy na szczęście kilku cudotwórców i to na tym forum, no i w brekinie poszli po rozum do głowy
i zrozumieli że oldtimery to nie tylko Bussing, Henschel, Krupp itp...;)
Koniec rozmyślań ;)
Dzisiaj zrobię wyjątek i pokażę jeszcze raz modele które już były, tym razem sfotografowane trochę lepiej niż poprzednio chociaż to jeszcze
nie jest to co chciałem osiągnąć.
Drugim powodem jest logiczny ciąg prezentowania pojazdów jednej marki, a trzecim typowanie kolejnej serii Ikarusa jaki Brekina może nam sprezentować po wyczerpaniu serii 200. Myślę że szanowni moderatorzy mi to wybaczą ;)
Ikarus 556 i 620, seria 556 i 180 była bardzo popularna w NRD, 620 już tak nie, bardziej 630 czyli jego międzymiastowa wersja,
i tylko boję się żeby nie zrobili modelu 31/311 u nas praktycznie nie znanego.
Prezentowane modele w wykonaniu; 556 BEKA/Michał, 620 SAW/Michał

DSC_0174.jpg
DSC_0176.jpg
DSC_0177.jpg
DSC_0180.jpg
DSC_0182.jpg
DSC_0186.jpg

Pietras83

Znany użytkownik
Reakcje
3.251 15 3
Kolejny ciekawy model autobusu z Hamburga, z niecierpliwością czekam i nie ukrywam, że chciałbym kiedyś zobaczyć wszystkie razem na zbiorowym zdjęciu. Zastanawiam się tylko czy jest to możliwe bo przy takiej ilości modeli zbiorowe zdjęcie może być trudne do wykonania. Masz ich bardzo dużo, wspaniała kolekcja, gratuluję.

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.222 69 0
Kolejny ciekawy model autobusu z Hamburga, z niecierpliwością czekam i nie ukrywam, że chciałbym kiedyś zobaczyć wszystkie razem na zbiorowym zdjęciu. Zastanawiam się tylko czy jest to możliwe bo przy takiej ilości modeli zbiorowe zdjęcie może być trudne do wykonania. Masz ich bardzo dużo, wspaniała kolekcja, gratuluję.
Dzięki ;)
Powoli do tego dojrzewam, samego Hamburga jest coś koło 50szt i przybywa ;), będę się musiał z lustrzanką przeprosić i przede wszystkim
nauczyć ją obsługiwać, bo ją tak poprzestawiałem, że nawet kamienia nie da się dobrze sfocić :LOL:, a smartfonem będzie ciężko to ogarnąć
tym bardziej że po aktualizacjach mu odbija z barwami.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4