• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Autobusy dawniej i dziś

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
W rodzinnych zbiorach posiadam jedno zdjęcie Bałtyka w tym przypadku będącego bohaterem drugiego planu,prezentowałem je kiedyś na forum "Automobilista".Dzisiaj zdjęcie mojego marzenia w skali naszej,Sanos S415 stojący obecnie w D.Górniczej,oj przydałby się model tej marki,najlepiej S14,choć szczerze mówiąc jakimkolwiek bym nie pogardził.
Zdjęcie-0138.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.537 556 30
Dzisiaj zdjęcie mojego marzenia w skali naszej,Sanos S415 stojący obecnie w D.Górniczej,oj przydałby się model tej marki,najlepiej S14,choć szczerze mówiąc jakimkolwiek bym nie pogardził.
Też nie pogardziłbym takim modelem, a także modelem autobusu TAM. Obie marki z dawnej Jugosławii, sporo tego w swoim czasie jeździło. Ale o ile mnie wzrok nie myli, to na tej fotce jest większy zabytek: wartburg 312? To jest jakieś muzeum?

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.164 48 0
Po prawej Bałtyk a po lewej San.

A co do tej zamiatarki kolega Flotoma i Piaskowy mają racje.Pomyliłem się bo tam stoi Gaz.Ten właśnie błotnik na to wskazuje a dodatkowo teraz widze że sama kabina jest mniejsza.

Piaskowy

Znany użytkownik
Reakcje
23 1 0
Nieco egzotyczny, z kierownicą po prawej stronie FIAT 682 RN2. Zdjęcie z polskojęzycznej (bez jednego błędu czy literówki !!!) wydanej w Turynie w 1958 instrukcji obsługi. Drugie ujęcie to amatorska fotka z jakiejś wycieczki.

FIAT_.jpg

FIAT 682RN2.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.537 556 30
Nieco egzotyczny, z kierownicą po prawej stronie FIAT 682 RN2. Zdjęcie z polskojęzycznej (bez jednego błędu czy literówki !!!) wydanej w Turynie w 1958 instrukcji obsługi. Drugie ujęcie to amatorska fotka z jakiejś wycieczki.
Pamiętam te fiaty, jeździły chyba tylko na Śląsku, przynajmniej ja je stamtąd pamiętam. Zdarzało mi się jechać takim autobusem PKS z Katowic do Ustronia. Robiły duże wrażenie swoja wielkością, były sporo większe od sanów czy nawet jelczy.

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Takiego Ikarusa 620 namierzyłem kilka lat temu w Gdyni, gdzie przykryty plandeką robił za altankę na działkach. Zanim dotarłem do kogo trzeba autobus zniknął... Ale nie o tym chciałem. Gdynianie wiedzą, inni mogą nie wiedzieć, co to była Colombina i Bajadera. Zdjęcia z www.zkmgdynia.pl

1.14-600px-_bajadera-1947.jpg
600px_1.4_bajadera.jpg
600px_1.5_colombina.jpg
1.12-600px-_bajadera-1947.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 0
Skala 1:1 4
Skala 1:1 4
Skala 1:1 26