• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Autobusy dawniej i dziś

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.331 49 0
Niby tego, ale jednak nie do końca ta wersja.Inne drzwi niż te co jeździły w Warszawie.Te z Wawy miały tylne też łamane jak przednie.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.701 561 30
Nie jestem warszawiakiem, ale mi też się podoba. Wiecie, że tego Chaussona w H0 robi VV Model (nie jest tani, ale strasznie mnie korci)
http://www.vvmodel.cz/detail.php?id_product=204&id_category=2
Niby tego, ale jednak nie do końca ta wersja.Inne drzwi niż te co jeździły w Warszawie.Te z Wawy miały tylne też łamane jak przednie.
Nie mówiąc o tym, że nie miały bagażnika na dachu. Dlatego ja kupiłem zestaw do montażu: tańszy i łatwiej przerabiać, ale i tak jeszcze nie mam odwagi go ruszyć...

A zdjęcie kolegi Piaskowego kapitalne, pozazdrościć kolekcji.

http://www.vvmodel.cz/detail.php?id_product=445&id_category=5

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.701 561 30
Nie ma problemów z zakupem w Czechach? W sensie zamawiania przez internet?
Ja jeszcze nic od nich nie kupiłem, może się wypowie kol. Andrzej?
Jakoś przegapiłem to pytanie, za często nie zglądam do tego działu. Ja swój model kupiłem bezpośrednio w sklepie fabrycznym w Varnsdorfie, więc nie wiem, jak to wygląda przy kupowaniu przez internet.

Terebesz

Znany użytkownik
Reakcje
203 4 0
Czekałem na Zemuna i się doczekałem. Jeździłem kiedyś takimi (jako pasażer) "trasą tysiąca zakrętów" Olsztyn - Szczytno. Niezapomniane przeżycie. Ciekawe, że zespoły podwozia pochodziły od Ikarusa, ale Ikarus znacznie, ale to znacznie mniej bujał na zakrętach.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 0
Skala 1:1 4
Skala 1:1 4
Skala 1:1 26