Zdaję sobie sprawę że rzadko teraz cokolwiek publikuję ale mam masę innych rzeczy na głowie i ciężko mi jest znaleźć wolną chwilę na pisanie.
Pierwsza seria Syrenek R-20 jest już (albo raczej dopiero) skończona. Do przyszłej soboty planuję popakować wszystko i skontaktować się z zamawiającymi.
Gotowe są już też zupełnie nowe i mam nadzieję że ładniejsze pudełka.
Tak wygląda jeden, losowo wybrany model z linii produkcyjnej
Ostatnio dużo myślałem co zrobić z dalszą produkcją modeli. To wszystko pochłania zbyt dużo czasu i na pewno muszę delikatnie zmienić koncepcję. Zbyt duża ilość detali i konfiguracji powoduje że produkcja tego typu ciągnie się w nieskończoność. Nie mam czasu ani na modelarstwo dla rozrywki ani na pracę przy kolejnych projektach.
Nie przyjmuję już więcej zamówień na R-20 ani na żadny inny model. Co obiecałem, to oczywiście zrealizuję ale musicie się panowie uzbroić nieco w cierpliwość. Jeżeli zostanie mi trochę części to zrobię jeszcze jedną serię i wystawię do sprzedaży gotowe już modele.
Kolejne samochody będę robił w krótszych seriach i bez żadnych zapisów. Po prostu jak będą gotowe to w pierwszej kolejności poinformuję o tym stałych klientów a później resztę wystawię do wolnej sprzedaży na forum. W przypadku ciężarówek myślę również o zrobieniu kitów do samodzielnego montażu.
Teraz może o dodatkach. Skrzyneczki wyszły i to całkiem przyzwoicie. Wszystko zachowuje skalę i jest naprawdę drobniutkie i delikatne. Na zdjęciach porównanie z kartą sim do telefonu.
Pisałem wcześniej że każdy kto zamówił wersję bez plandeki dostanie do 3 skrzynki z oranżadą lub jabłkami.
Mam już wszystko gotowe i śmiało wystarczy mi żeby dodać jeszcze po jednej (jak ktoś zamawiał 3 oranżady to dla odmiany dostanie jedne jabłka i odwrotnie). Osoby które zamówiły wersję z plandeką dostaną po jednej z jabłkami i oranżadą.
Kolory skrzynek i jabłek będą wybierane losowo.
Na koniec zupełna nowość. Robiąc wersję "Arged" wpadłem na pomysł żeby jako dodatkową opcję zrobić pralkę automatyczną. Zrobiona jest z przezroczystej żywicy, z delikatnie widocznym przez szybkę srebrnym bębnem. Cena pralki to będzie 25PLN. Możliwy będzie zakup pralek bez Syrenki.