W temacie R-20 jest w końcu jakiś postęp. Mam odlane nowe felgi i do przyszłego "łikendu" powinienem skończyć serię próbną. Przy okazji wyszło jeszcze kilka baboli, ale to wszystko jest do poprawienia bez przerabiania form. Szyby przednie wklejam już całkiem czysto ale boczne wymagają jeszcze małej poprawki. Do poprawy jest tylna szyba, tylne zawieszenie i kolejność montażu niektórych elementów.
Przy 105 było zbyt dużo konfiguracji i zdarzało mi się albo coś pomylić albo zepsuć coś w ostatnich etapach produkcji. To generowało niepotrzebne zamieszanie. Teraz postanowiłem zrobić 7 podstawowych wersji i jedynie możliwość wyboru felg oraz wersji z plandeką lub bez.
Taka wstępna zajawka 7. wersji jakie będą dostępne. Wszystkie modele będą z washem w stadardzie.
1. Biały zwykły (nie pokazany w serii próbnej) chromowany zderzak, grill i srebrne lusterko. Opcjonalnie beżowa plandeka
2. Biały "Arged". Chromowany zderzak srebrne lusterko, niebieska plandeka z napisami. W modelu z serii próbnej są felgi bez kołpaków ale w sprzedaży ta wersja zgodnie z oryginałem będzie miała kołpaki. To będzie jedyna wersja R-20 z listwami bocznymi. Jako uzupełnienie tej wersji polecam pralkę Franię od kolegi
@Adam66
3. Jasnożółty ze srebrnym zderzakiem, grilem i lusterkiem. Opcjonalnie beżowa plandeka i kołpaki.
4. Żółty z czarnym zderzakiem, grilem i lusterkiem. Opcjonalnie beżowa plandeka i kołpaki.
5. Ciemnożółty z czarnym zderzakiem, grilem i lusterkiem. Opcjonalnie beżowa plandeka i kołpaki.
6. Szary ze srebrnym zderzakiem, grilem i lusterkiem. Opcjonalnie beżowa plandeka i kołpaki.
7. Seledynek z czarnym zderzakiem, grilem i lusterkiem. Opcjonalnie beżowa plandeka i kołpaki.
Wersje bez plandeki w ramach rekompensaty za brak zadaszenia otrzymają do wyboru 3 "kratki" oranżady lub 3 skrzynki jabłek (oczywiście w skali 1:87)
Opcjonalnie będzie też możliwość zamówienia modelu ze spersonifikowanym napisem na drzwiach tak jak na "żółciaku":
Użytek Własny
Imię ... Nazwisko ...
Bez dodatkowej opłaty, aczkolwiek w przypadku tej opcji będzie wymagana pewien zadatek na wypadek rezygnacji z zamówienia.
p.s. Jabłka to chyba 15. podejście do tematu. Nie jestem z nich w 100% zadowolony ale lepszych jak na razie nie jestem w stanie zrobić>