• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Amerykańskie ciężarówki 1:43 - mafo

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.369 109 2
Maciek nitki napierw zainpregnuj w palcach wikolem żeby pozbyć się odstających mikrowłukien później pomaluj na srebrno i delikatnie spatynuj , lekko naciągnij i gotowe :) Stalowa lina jak żywa :)

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.918 387 20
Maciek nitki napierw zainpregnuj w palcach wikolem żeby pozbyć się odstających mikrowłukien później pomaluj na srebrno i delikatnie spatynuj , lekko naciągnij i gotowe :) Stalowa lina jak żywa :)
Dzięki za podpowiedzi. Tego sposobu nie znałem.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.918 387 20
Popracowałem trochę nad sznurkami/linami z holownika Diamond Reo. Po naciągnięciu i przeciągnięciu palcami posmarowanymi steraryną ze świeczki są dużo lepsze. Może jeszcze pod światło się za bardzo świecą i odbijają światło, ale nad tym popracuję.

Diamond Reo Wrecker 014.jpeg
Zobacz załącznik 768794

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.369 109 2
To teraz kolor, bo stalowe liny szczególnie intensywnie używane raczej żadko są czarne, srebrno zardzewiałe były by bliżej realu :)
No chyba że jest to lina syntetyczna to wtedy może mieć dowolny kolor tylko raczej w wyciągarkach dużej mocy stosuje się klasyczne stalowe liny :)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.918 387 20
Sporo czasu minęło zanim udało się kupić ten model, ale jestem pod wrażeniem wykonania. Właśnie dojechała paczka prosto z Moskwy.
Dziś kolejna ciężarówka amerykańskich szos z końca lat 50 ubiegłego wieku. Samochód nie grzeszy urodą, ale mnie się niesamowicie podoba. Ma w sobie jakiś urok, który zawsze przyciągał mój wzrok.
Model ciągnika Mack H-67, którego producentem jest NEO.

Mack H-67 001.jpeg
Mack H-67 002.jpeg
Mack H-67 003.jpeg
Mack H-67 004.jpeg
Mack H-67 005.jpeg
Mack H-67 006.jpeg
Mack H-67 007.jpeg
Mack H-67 008.jpeg
Mack H-67 009.jpeg
Mack H-67 010.jpeg
Mack H-67 011.jpeg
Mack H-67 012.jpeg
Mack H-67 013.jpeg

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Taki brzydki, że aż ładny. Faktycznie przyciąga uwagę, taki trochę buldog. Piękna powłoka lakiernicza, WSI może brać przykład jak lakierować modele. Gratuluję nabytku.

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.029 37 4
Świetny model!
Wszystkie trucki z USA maja swój urok, Ten kolegi @Mafo też. Akurat ze 2 miesiące temu oglądałem taki fajny film o caboverach, i tak mi się skojarzyło, patrzę i to chyba ten! Tyle, że już odrestaurowany, inne podwozie! Od 7.20 mniej więcej.
CABOVERS

cysior

Aktywny użytkownik
Reakcje
298 0 0
Olinowanie w holowniku wyszło Ci świetnie.

Gratuluje dorwania Macka. Na ostatniej fotce tuż pod szybami widać swietnie symbol firmy- psa. Takich smaczków w postaci blaszek i kalek ten model ma kilka - gołym okiem średnio widoczne. Generalnie świetny model.
Mam wrażenie ze wszystkie te trucki z NeO mają źle wygięte lusterka- za mocno tak, że w realu nie było by w nich widać co jest za pojazdem. Ale lepiej tego nie poprawiać - niby blaszki ale, są bardzo delikatne