• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny AM/PMR - wagony typu 408W

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.990 130 1
Potwierdzam Kolegów spostrzeżenia dotyczące krzywo stojących modeli na wózkach typu 1XTa.
Natomiast model na nowszych wózkach 25TNa "haczą" o imitacje "rurki" na podwoziu (jest za długa).

Eaos_01.jpg

Do tego krzywe stopnie. Nie wiem dlaczego Albert Modell w swoich modelach stopnie manewrowych odlewa razem z całą skrzynią ładunkową (przy ich złamaniu nie ma możliwości wymiany na nowe). A jeżeli już stosuję taką technologię, to powinien dopilnować, aby końcowy produkt był dobrze i bez wad wykonany.
Resumując, modele ładne, szegółowe, ale przez niedopracowanie/niezbyt dobre dopasowanie wózków oraz niechlujnie wykonanie rzeczonych stopni, niestety, obniża to pozytywną ocenę:(

Ps. Pozwoliłem sobie wykorzystać dla zobrazowania problemu, zdjęcie Kolegi @ffox. Mam nadzieję, że się nie obrazi.