Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Potwierdzam Kolegów spostrzeżenia dotyczące krzywo stojących modeli na wózkach typu 1XTa.
Natomiast model na nowszych wózkach 25TNa "haczą" o imitacje "rurki" na podwoziu (jest za długa).
Do tego krzywe stopnie. Nie wiem dlaczego Albert Modell w swoich modelach stopnie manewrowych odlewa razem z całą skrzynią ładunkową (przy ich złamaniu nie ma możliwości wymiany na nowe). A jeżeli już stosuję taką technologię, to powinien dopilnować, aby końcowy produkt był dobrze i bez wad wykonany.
Resumując, modele ładne, szegółowe, ale przez niedopracowanie/niezbyt dobre dopasowanie wózków oraz niechlujnie wykonanie rzeczonych stopni, niestety, obniża to pozytywną ocenę
Ps. Pozwoliłem sobie wykorzystać dla zobrazowania problemu, zdjęcie Kolegi @ffox. Mam nadzieję, że się nie obrazi.
@Arekmiz
Problem stopnk będzie chyba "hurtowy", znajomy z Bydgoszczy też kupił i się okazało, że również występuję brak jednego stopnia, a drugi był wygięty. W teorii łatwo dorobić taki detal...