Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Z przydziałem ostrowskim były już dwa "rumuny", teraz przyszła kolej na realizację obietnicy złożonej Zbyszkowi (@Zbigniew Gałczyński) ...
Być może "rumun 253" odwiedzał Ostrów i zakup modelu byłby całkowicie uzasadniony. Jednak obiecałem sobie, że z zakupem kolejnego "rumuna" poczekam do czasu ukazania się zapowiadanego modelu przez SM. Może i tego producenta uda się przekonać do wydania modelu z przydziałem ostrowskim ?
W ogóle mocno słabe te zapowiadane Rumuny. 253 fajnie ale to znowu raczej fabryka czyli IVa/IVb a to już było (81), 07 mocno średnio- pojeździł parę lat z żółtym czołem i w krzoki. 217- no było parę (naście?) podobnych więc ok.
Ogółem- brak fajnej maszyny z żółtym czołem po PESIE z z roku 2001, początku 2002
I przede wszystkim solidnego rumuna z końca lat 80tych typowego IVc- z ozdobnikami byłby wspaniały....
Nie ma to jak "dobre układy" z producentem ... No i jeszcze musi być życzliwy ... Nie sądziłem, że będzie dane mi rozmawiać o produkcji modeli "na życzenie". W głowie się nie mieści ...
Długo nie musiałem czekać na odzew - jest szansa na kolejny model z przydziałem ostrowskim. Czekam na odpowiedź Roberta na propozycję wykonania konkretnego numeru. Jeśli Robert by ją zaakceptował, byłyby dwa modele (z dużymi reflektorami) o tym samym numerze ale z różnych epok - IIIc i IVc różniące się detalami wyposażenia (gwizdawka/trąbka + antena).
Dlaczego ten a nie inny numer ? - to wyjaśnię jak producent powie TAK ...
Nadal w magazynie jest 1 sztuka. I nikt się o nią nie bije...
O czym to świadczy? Że może już na tego gniota nikt nie chce się nabrać i wszyscy poważni modelarze czekają na zayebisty model od SM.
Nadal w magazynie jest 1 sztuka. I nikt się o nią nie bije...
O czym to świadczy? Że może już na tego gniota nikt nie chce się nabrać i wszyscy poważni modelarze czekają na zayebisty model od SM.
Może się boją rozprawy sądowej za paserstwo? Ja mam to w dupie, bo mam dwa modele od AM/PMR i pewnie grozi mi dożywotni Sybir.
Poczekamy na ten superB model , to zobaczymy.