• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT MODELL - modele lokomotyw typu 060DA oraz serii ST43

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
Ciekawe że moderator @Zbigniew Gałczyński zostawił wpis generujący całą tą dyskusje, ale usunął wpis ucinający całą tą dyskusję jako "napędzający niepotrzebną dyskusję".
Fajne praktyki tu macie :)
Skoro zacytowanie słów dystrybutora modelu uznaje się za niepotrzebne, a jakieś wrzuty niewiadomego źródła i cała dalsza spekulacyjna dyskusja i wróżenie z fusów jest spoko....

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
To są słowa dystrybutora skierowane do ciebie kiedy to zrozumiesz. A źródło jest jak najbardziej wiadome i wiarygodne niech to dotrze do ciebie.
To pokaż że owy obrazek pochodzi od oficjalnego kanału informacyjnego dystrybutora i masz zgodę na jego publikacje.
Poza tym przekaz tych słów jest raczej jasny i mówi na pewno więcej niż wrzucony obrazek.
Kiedy to zrozumiesz?
:)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.476 443 99
Ciekawe że moderator @Zbigniew Gałczyński zostawił wpis generujący całą tą dyskusje, ale usunął wpis ucinający całą tą dyskusję jako "napędzający niepotrzebną dyskusję".
Skoro zacytowanie słów dystrybutora modelu uznaje się za niepotrzebne, a jakieś wrzuty niewiadomego źródła i cała dalsza spekulacyjna dyskusja i wróżenie z fusów jest spoko....
Nie mam nic do cytowania 'dystrybutora'.... ale jak ktoś pisze jak to gardzi ludźmi, to chyba nie to forum... co?

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.244 30 1
A pamiętasz co napisałeś po cytacie na końcu swojego wpisu Piotrze ? Czy masz utratę pamięci. Osobiste wycieczki nie będą tu tolerowane. To żeby była jasność temat do faktycznego ukazania się modelu zostaje zamknięty.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.983 121 1
Po godz. 16.00 będą dostępne zdjęcia poszczególnych modeli,
a sprzedaż rozpoczniemy od godz. 18.00.
Ceny modeli :
- 1200,00 zł (z dekoderem jazdy i oświetlenia - działa w analogu)
- 1600,00 zł (z dekoderem dźwiękowym).
Zastanawia mnie, dla czego polska wersja jest o przeszło 20% droższa od niedawno wydanych modeli w wersji rumuńskiej i węgierskiej:niepewny:

Waskotorowiec

Znany użytkownik
Reakcje
956 6 0
Aż strach się przyznać… na mojej skromnej makiecie lokomotywki jeżdża jeszcze w analogu, zasilane legendarnym transformatorkiem Fz1 Piko. Chciałbym nabyć ST43 Alberta ale oferowane są wyłącznie z dekoderem jazdy. Pytynie: Czy jest/będzie stosowna zaślepka umożliwiająca płynną jazdę w analogu?!
Pozdrawiam

Ty42-89

Znany użytkownik
Reakcje
1.853 15 1
Aż strach się przyznać… na mojej skromnej makiecie lokomotywki jeżdża jeszcze w analogu, zasilane legendarnym transformatorkiem Fz1 Piko. Chciałbym nabyć ST43 Alberta ale oferowane są wyłącznie z dekoderem jazdy. Pytynie: Czy jest/będzie stosowna zaślepka umożliwiająca płynną jazdę w analogu?!
Pozdrawiam
Do jazdy w analogu będzie wersja z dekoderem jazdy. Płytka z tego co wiem nie ma możliwości zaślepienia. Włożenie zaslepki spowoduje spalenie płytki.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.476 443 99
Pewnie dlatego, że model ma inną płytkę elektroniczną, która pozwala na wyświetlanie świateł E1.
Zastanawia mnie to jaki ma to sens w lokomotywach z epoki III albo IV.... Czy w tamtych czasach w ogóle stosowano np. światła manewrowe? Jeśli tak to chyba tylko w nocy. Chyba, że jazda po torze niewłaściwym.... ale to też tylko w nocy. W dzień nie było. Większość ludzi bawi się w rzeczywistości dziennej... Epoka III i IV to nawet świateł szlakowych (pociągowych) w dzień nie było używanych.

A co do oferty "świata modeli Rybnik" chyba jeszcze nie wklejano tu tego zdjęcia co w ogóle będzie w ofercie:

st.jpg

Ostatnio edytowane:

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
713 30 5
Zastanawia mnie to jaki ma to sens w lokomotywach z epoki III albo IV.... Czy w tamtych czasach w ogóle stosowano np. światła manewrowe? Jeśli tak to chyba tylko w nocy. Chyba, że jazda po torze niewłaściwym.... ale to też tylko w nocy. W dzień nie było.
A który producent będzie robić pod każdą epokę inną elektronikę? Schemat malowania jest inny, względnie mogą być jakieś drobne elementy inne. Układ elektroniczny i jezdny zawsze jest jeden.

void-tech

Znany użytkownik
Reakcje
819 31 1
Aż strach się przyznać… na mojej skromnej makiecie lokomotywki jeżdża jeszcze w analogu
Analog to żaden wstyd!
Ale jak czytam, że model ma dekoder ale śmiga w analogu - to jak dla mnie ciekawe rozwiązanie. Czego to się człowiek tu nie nauczy!
Na analogu model jeździ bez problemu. Dodatkowo po podaniu zasilania zapalają się światła, a model dalej stoi. Dopiero po podaniu wyższego napięcia model rusza.
A to jeszcze lepszy ficzer!