Od momentu ukazania się modelu 060DA od AM w sprzedaży w zeszły czwartek, rozgorzała bardzo ciekawa dyskusja, z której można się wiele dowiedzieć o tym modelu (zwłaszcza dzięki Koledze
@Elvis ), a także o przyszłych wypustach do paru innych Kolegów. Praktycznie jedyne źródło informacji na temat tego modelu i przyszłych modeli jest tutaj. Także wszystkim Kolegom osobiście dziękuję za podzielenie się tymi cennymi informacjami.
PS. Jako, że mój post nic nie wnosi do dyskusji, zatem można go potem usunąć.
Jeszcze taka refleksja przyszła mi do głowy. Mam nadzieję, że AM wspólnie z PMR Modele wyciągną wnioski z niedalekiej przeszłości i na listopad wyprodukują choćby nieco większe nakłady lokomotyw. Wiadomym jest, że wszystkie te warianty jakie są planowane zejdą bez najmniejszych problemów, zwłaszcza, że modele te będą też udoskonalone jak tu podano.
Moim zdaniem premiera na listopad jest też strzałem w dziesiątkę i termin może nie być przypadkowy. Jak wiemy giganci wypuszczają zapowiedzi albo na koniec grudnia, a większość w styczniu. Zakładając hipotetycznie, że Piko zamierza nas zaskoczyć zapowiedziami i wypuścić ST43 w przyszłym roku, to gdyby AM zamierzał wypuścić nowe modele po upublicznieniu zapowiedzi, miałby pewnie gorszy zbyt. A tak to nic nie wiadomo, a na rynku jest posucha w tym aspekcie i AM wskakuje w tę lukę. Majstersztyk. Oby to się zadziało.