• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ALBERT MODELL - modele lokomotyw typu 060DA oraz serii ST43

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.293 93 9
Sam chciałbym wiedzieć. Ale czy jeździły Rumuny z wiadrami w szóstej epoce? Prywatni przewoźnicy?
Przecież jeżdzą/jeżdziły :love:
Ostatnia ST43 PKP Cargo - ST43-366 z pociągiem pożegnalny - jeżdziła do kwietnia 2019 roku
https://ilostan.forumkolejowe.pl/in...&seria=100&lok=13794&numer=366&title=ST43-366
1661546547591.png

ST43 w malowaniu CTL Logistics :love: Pytanie czy AM uwzględni halogenowe Reflektory?
https://ilostan.forumkolejowe.pl/index.php?nav=lok&id=15878&title=ST43-R005

1661546699311.png

I całkiem niedawno przywrócony Rumun SKPL :love:ST43-115
https://ilostan.forumkolejowe.pl/in...&seria=100&lok=13700&numer=115&title=ST43-115
1661546827140.png

robertmuszka

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
T M M
Reakcje
4.328 171 19
Kolego @Pawelec PKP
Ad1) Ostatnio w 2019 to trochę sporo czasu .
Ad2) AM dostaje gotowe schematy malowania od zamawiającego i wykładającego kasę i czesto nie wykonuje zamawianej ilości danego towaru.
Ad3) epoka VI . Ale zamawiam w ciemno.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.140 153 7
PKP Cargo! Nie byłem świadomy, że jeszcze jakieś Rumuny są w PKP Cargo. No to sorki, ale ta zielona bierze górę nad CTL. I marketingowo też bezpieczniejszy wybór dla producenta. Rozumiem, że AM jeszcze takiego malowania nie wypuścił? Przepraszam, ale w kwestii ST43 to jestem niepoinformowany. Siadam zatem do ilostanu ;).

Ostatnio edytowane:

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.131 88 0
Jeżeli przyjmą taką filozofię, jak z wagonami, to zrobią z tej formy kilkanaście malowań i w ciągu paru lat każdy z nas dostanie swoje ulubione. Co nie oznacza, że każdemu uda się kupić za pierwszym razem. Cierpliwość jest cnotą kolekcjonera.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.131 88 0
Można znaleźć pana Koja na forum i napisać do niego. Po takim kontakcie odpisał, że wciągnął mnie na swoją listę, która miała służyć do informowania o sprzedaży nowych modeli. Później żadnej wiadomości nie otrzymałem, ale było mi bardzo miło, że mnie wciągnął.

Inna metoda, to znaleźć kogoś, kto jest wyżej na liście, ale akurat nie potrzebuje danego modelu.

Nie wiem, czy pomogłem - ale niczego więcej niż w/w nie umiem zrobić.

Miałem ostatnio pogawędkę z pewnym znanym sklepem. Sprzedają modele Alberta, ale nie PKP, bo te PMR zamawia sobie na wyłączność. W sklepie panowało przekonanie, że jak kiedyś rynek się wyczerpie i modele zaczną zalegać, to i sklepy dostaną swoją szansę.

Na razie istnieją tylko te 2 kanały, tj. PMR i ŚM.

Ostatnio edytowane:

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.335 3 0
Nie jestem wymagający, mam po jednej lokomotywie z tych, które mnie interesują.
Czekałem na "rumuna", ale jak widzę w jaki sposób to się kupuje, to powiem szczerze, że "ja to serdecznie *******ę panie majorze "...