• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ACME - modele wagonów pasażerskich

el14

Aktywny użytkownik
Reakcje
139 17 0
Świat modeli Sobieski z ceną 1400 PLN. Natomiast Drim, Lokomodel, DCC bez aktualizacji ceny, ale już z informacją, że brak towaru. Ostatecznie uległem panice i zakupiłem ostatnią sztukę w czeskim sklepie.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.327 162 7
Ja z ciekawosci zadzwonilem do kilku wiodacych sklepow w Polsce i tylko w jednym otrzymalem wiazaca informacje, ze zestawy czekaja na transport do Polski i kwestia lezy tylko w transporcie, ktory potrwa od tygodnia do maks. dwoch tygodni.

Ostatnio edytowane:

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.010 64 10
Widzę, że nikt wcześniej nie zareagował na mój wpis więc się przypomnę i zapytam: czy wszystkie zestawy są tak kiepsko pomalowane czy tylko koledze się tak trafiło?

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.327 162 7
Widzę, że nikt wcześniej nie zareagował na mój wpis więc się przypomnę i zapytam: czy wszystkie zestawy są tak kiepsko pomalowane czy tylko koledze się tak trafiło?
Od wczoraj dostepny jest film LINK z unboxingu naszego Kolegi na YT i tez malowanie pozostawia wiele do zyczenia. Ponadto druk jest kiepskiej jakosci.

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
2.089 69 1
Świat modeli Sobieski z ceną 1400 PLN. Natomiast Drim, Lokomodel, DCC bez aktualizacji ceny, ale już z informacją, że brak towaru. Ostatecznie uległem panice i zakupiłem ostatnią sztukę w czeskim sklepie.
A gdzie widzisz u nich ten zestaw? U mnie dziwnym trafem (zamawiałem chyba z 2 lata temu) "wyleciał" z zamówienia :confused:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.327 162 7
Jest jedna sztuka w sklepie LINK. Ja sie wlasnie tam zaopatrzylem i moj model jest w drodze :). Co prawda przesylka do Polski DHL kosztuje 20 Euro, ale sytuacja z dostawa na polski rynek tego zestawu jest naprawde dziwna, zatem sie skusilem. Byc moze panika okaze sie niepotrzebna - zobaczymy za tydzien, dwa, ale po co ryzykowac, jak mozna miec problem z glowy?

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.327 162 7
Jest jedna sztuka w sklepie LINK. Ja sie wlasnie tam zaopatrzylem i moj model jest w drodze :). Co prawda przesylka do Polski DHL kosztuje 20 Euro, ale sytuacja z dostawa na polski rynek tego zestawu jest naprawde dziwna, zatem sie skusilem. Byc moze panika okaze sie niepotrzebna - zobaczymy za tydzien, dwa, ale po co ryzykowac, jak mozna miec problem z glowy?
Chyba jednak zainteresowanie gaśnie, skoro model się jeszcze dzielnie trzyma w sklepie :)

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.327 162 7
Dziwi mnie ta podjarka wagonami A. C. M. E.. Marnej jakości. Mam jeden wyrób ramki same się łuszczą z farby. Nie polecam tej firmy tym którzy nie kupowali do tej pory.
A ja sie nie zgodze i polecam zdecydowanie. Na postawie Sobieskiego nie mozna takiej opinii dawac za caloksztalt, uwazam, ze jest ona krzywdzaca. Ja do tej pory kupilem kilka ich zestawow, od Polonii, poprzez BWE, konczywszy na Chrobrym i mam bardzo dobre zdanie o tamtych produktach ACME. Fakt, moze obnizyli loty, ale nie ma nic innego i godnego na rynku w tym segmencie. Ponadto trzeba tez zobaczyc zestaw w rekach, bo na powiekszonych zdjeciach wychodzi duzo baboli, ktorych golym okiem lub na makiecie nie widac.

clicktom

Nowy użytkownik
Reakcje
32 0 0
Dzisiaj dotarł do mnie zestaw Acme Sobieski i nie rozumiem tych lamentów na jakość wykonania. Paczka przyjechała ze sklepu z Czech, wszystko wygląda jak najbardziej OK. Jeżeli ktoś ogląda modele korzystając z lupy, to na wielu egzemplarzach - różnych marek - zdarzają się niedociągnięcia, które i tak nie są widoczne gołym okiem.