• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny ACME - modele wagonów pasażerskich

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
882 9 4
Na pewno 2009-2015.
Mnie zastanawia bardzo coś innego. Wagon kuszetka to oczywiście przebudowane 134A. Natomiast ta dwójka także jest rekomendowana jako pochodząca z dostaw wagonów 134A, 136A i 139A. Jednak wagony 136A (czyli 2 klasy) oryginalnie miały okna dzielone w połowie, inaczej niż te na zdjęciu z katalogu ACME. Czyżby również 136A był to model wagonu zmodyfikowanego (podtyp "IC1"), bo takie okna otrzymały te wagony po pierwszej przebudowie tego typu wagonów ?
Ten wagon kl. 2 to 144A.

grosiszcze

Znany użytkownik
Reakcje
1.425 245 2
To teraz się módl by dostać model bez wad.
Bo na pięć zestawów które oglądałem jeden miał urwany element na podwoziu kuszetki IC i nie było tego elementu w pudełku. Drugi zestaw miał krzywo pomalowaną część ramy łączącą lufcik okna z dolną szybą we wszystkich oknach z lufcikiem z obu stron wagonu. Pozostałe trzy zestawy miały mnie lub bardziej krzywo pomalowane ramy okien z lufcikami od strony korytarza.

Reakcje
2.928 583 107
Acme jak to Acme, zawsze coś tam drobnego się znajdzie....Lippe przed wysłaniem dokonuje kontroli jakości, więc myślę, że poważnie uszkodzonych modeli mi nie wyślą.

Reakcje
2.928 583 107
No może ;)
Tak na marginesie...aby wykonać wagon 144A ACME musiało stworzyć nową formę? Wydaje mi się, że nie mogli tego wagonu zrobić z niczego co mieli już.
Drugie pytanie. Czy w wagonach 144A okna są inne niż w 136A? Bo mam wrażenie że w obu wagonach montowano równe okna.

Reakcje
24 10 0
Acme jak to Acme, zawsze coś tam drobnego się znajdzie....Lippe przed wysłaniem dokonuje kontroli jakości, więc myślę, że poważnie uszkodzonych modeli mi nie wyślą.
Kolego jak bym sprawdzał każdy model przed wysyłką otwierał i wyciągał z pudełka, to wszyscy by pisali że sprzedaje używane a nie nowe modele. Żaden sklep nie sprawdza. Kupując model chcę go dostać nowego nie macanego wcześniej przez nikogo i takie jest zadanie sklepu.